Samsun Valisi İbrahim Şahin, Engeliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin, mesajında, doğuştan veya sonradan bazı sebeplere bağlı olarak gerçekleşen engelliliğin her insanın karşılaşabileceği durumlardan biri olduğunu, bu nedenle engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerinin en temel insan hakkı olduğunu söyledi.

Devletin engelli vatandaşların üretimde ve toplumsal yaşamda başkasına bağımlı olmadan yaşamaları için gerekli şartların sağlanması politikasını benimsediğini kaydeden Şahin, "Engelli vatandaşlarımızın ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler olmaları için her alandaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, eğitimle, istihdamla üretken olmalarını sağlamak ve bağımsızca yaşayabilmelerine destek verecek imkanlardan yararlandırmak gayesini taşımaktayız." ifadesini kullandı.

DESTEK OLUNMALI

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: "Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmalara; Yerel Yönetimlerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir. Ülkemizin en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum."