Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Belediye Ticaret Merkezi projesinde incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Yürütülen çalışmalar ile Ünye'nin çehresi değişiyor" dedi.

Ünye Belediyesi tarafından eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana inşa edilen Belediye Ticaret Merkezi projesinde çalışmalar devam ediyor. Toplamda yerin 3 kat altına inilecek projede, temel atı çalışmaları için çakılacak olan 92 kazıktan ilki çakıldı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, fore kazık çalışmalarının başladığı alanda Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri ile birlikte incelemelerde bulundu.

23 AYDA BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Çalışmaların son durumunu değerlendiren Başkan Çamyar, "Ticaret Merkezi, toplamda 15 bin 589 metrekare kapalı alandan oluşacak. Projenin 23 ayda bitirilmesi planlanıyor. Haziran ayına kadar da bir temel atma programı yapmayı düşünüyoruz. Ünye'nin, yürütülen birçok çalışma ile çehresi hızla değişiyor. Rüzgarlı sokaktaki dükkanlarımız ile ilgili değer tespit çalışmalarımızı yaptık, bilirkişi incelemeleri devam ediyor. Burayı Çınarlık Caddesi ile birleştirerek Ünyemize 15 metre genişliğinde yeni bulvar kazandırmış olacağız. İlçemiz doğası itibari ile zaten çok güzel bir şehir. Biz, bu şehrin dokusuna, kültürüne tarihine uyan eserler inşa ederek gelecek nesillere çok daha güzel bir Ünye bırakmak istiyoruz. Hemşehrilerimiz Ünye'de yaşamaktan, burada olmaktan keyif alacaklar"diye konuştu.