Kalıtsal kan hastalıklarının toplumdaki bilincini artırmak ve kalıtsal kan hastalarının sorunları ile çözümlerine sanatsal bakış açısıyla farkındalık kazandırmak amacıyla Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER) öncülüğünde Türk Kızılayı ve Talasemi Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Film Festivali'nde ödüller sahibini buldu. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde ödül töreni yapıldı.

Törende konuşan ATODER Başkanı Ali Kılıç, başta Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm destekçilere teşekkür ederek, festivali geleneksel hale getireceklerini bildirdi.

Törene katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da bu tür etkinliklere her zaman destek olduklarını ve destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Festival destekçilerine ve sponsorlara ATODER tarafından plaket verilmesinin ardından festivalin kazanan filmleri açıklandı.
Kan Film Festivali birincilik ödülünü, Serkan Özyumuşak'ın yönettiği 'Cahit' adlı film kaptı. Özyumuşak'a ödül olarak 5 bin lira verildi.
Festivalin ikincilik ödülü ise Alper Akdeniz'in yönettiği 'Masal' filmine, üçüncülük ödülü de Evrim İnci'nin yönettiği 'Ağaç' isimli filme verildi.
Azerbaycan'dan Suade Hüseyinzade'nin yönettiği 'Kahraman ol' filmi jüri özel ödülüne layık görüldü.

Toplamda 9 bin 500 lira para ödülü dağıtılan festivalde ikincilik ödülünü alan Masal, aynı zamanda SAE Institute İstanbul en iyi müzik ödülünü de elde etti.

Ödül ve plaketleri, Seyhan Belediye Bakanı Zeydan Karalar, ATODER Başkanı Ali Kılıç ve davetliler verdi.