Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili kulübün altyapı konusunda inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, UEFA'nın herhangi bir cezası karşısında Trabzonspor'un sırtının hiç bir zaman yere gelmeyeceğini söyledi.

Şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda ligin alt sıralarına doğru gerileyen Trabzonspor hayal kırıklığı yaşasa da genç oyuncuların şans bulmasıyla ortaya koyduğu performans bordo-mavililer için büyük bir teselli oldu. Teknik Direktör Shota Arveladze'nin takımdan ayrılmasından sonra A Takımı çalıştıran Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu'nun gelmesiyle şans bulmaya başlayan alt yapı oyuncuları, son olarak Çaykur Rizespor maçında sergiledikleri duruş ve ortaya koydukları futbol herkesin beğenisini kazandı. Bir çok kulübün gözü de Trabzonspor altyapısına çevrildi.

"YUSUF YAZICI ÖNE ÇIKTI"

Çaykur Rizespor maçında genç oyunculara şans veren Teknik Direktör Hami Mandıralı'ya teşekkür eden Tekelioğlu, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Tekelioğlu, "Genç oyuncuları oynattığı için Hami Mandıralı'ya teşekkür ediyorum. Müsabakanın son bölümlerinde 5 tane alt yapıdan gelen oyuncu forma giydi. Uzun zamandır da ilk 11'de 3 tane filiz lisanslı oyuncu oynattı. Kendisine ve ona destek veren yöneticilere teşekkür ediyorum. Son dönemlerde özlenen bir tabloydu. Yusuf biraz öne çıktı ama diğer oyuncularda ondan az oyuncular değil. Yusuf yanılmıyorsam 9 tane A Takım maçında görev aldı. Daha bunun arkasında olan oyuncular da var. Onlarda kısa sürede profesyonel yapılacak. Bunlar iyi oynadıkça başarı geldikçe mutlu oluyoruz. Alttan gelen oyuncular Trabzonspor'a ne kadar katkı sağlarsa bizde o derece seviniyoruz. Ama bir çiçekle bahar gelmez diye bir söz var. Geçmişte yaptığımız hataları teknik adam olarak biz futbolcu olarak da onlar yönetici olarak da yöneticiler hata yapmamamız lazım. Hemen bir maçta bunun mukavelesini düzeltelim, hemen başkan bir konuma alalım değil kendi mecrasında bu işin gitmesi lazım. Çocukların isteği zaten Trabzonspor'da oynamak. İnsanı zayıflatmanın en kolay yolu haksız övgüdür. Dolayısıyla bu çocuklara çok doğru bir şekilde yaklaşmamız lazım' dedi.

"GENÇ OYUNCULARIN OYNAMASI HERKESE BİR MESAJ OLDU"

Genç oyuncuların oynamasının ve gösterdikleri performansın herkese bir mesaj olduğunu söyleyen Sadi Tekelioğlu, 'Hami hoca biraz eleştirildi. Ufakta olsa Hami Hoca ile bir sorun yaşadık. O da buraya geldiğinde 9-10 yaşındaydı. Biz istediğimiz kadar faaliyet yapalım oyuncuları oynatmadıktan sonra kimse bu işin farkında değil. O yönde bize çok büyük bir katkı sağladı. O bir mesaj da oldu aslında yönetime, kamuoyuna, taraftara, Türkiye'deki diğer kulüplere. Dolayısıyla bu mesajı biz aldık, herkesin de alması gerektiğine inanıyorum' ifadesini kullandı.

"UEFA BİZE CEZA VERMİŞ VERMEMİŞ HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL"

Trabzonspor'un altyapı konusunda çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Tekelioğlu, "Trabzonspor'un elinde inanılmaz potansiyele sahip oyuncular var. 1999 doğumlu, 2000 doğumlu, 2001 doğumlu. Trabzonspor'un hiçbir zaman sırtı yere gelmez. UEFA ceza vermiş vermemiş bizim için hiç sorun olmaz. Gerçekten çok yetenekli oyuncularımız var. Burada en önemli teşekkür etmemiz gereken kişi Özkan Sümer'dir. Bu oyuncuların filiz lisanlı olduğu dönemde ben yoktum. Özkan Sümer ve ekibi başlangıcını yapmıştır. Bizde onun kurduğu bu sistemin bir parçası olarak devam ediyoruz. Çok yetenekli oyuncular var olmaya da devam edecek. Kimse endişe etmesin. A Takım vitrin olduğu için orada parlıyorlar. Çok yetenekli oyuncular var. UEFA listelerinde birinci sıraya girmiş oyuncularımız var. Biz bu konuda çocuklar adına iddialıyız' ifadelerini kullandı.

"YÖNETİM İLE BİR GÖRÜŞMEM OLMADI"

Trabzonspor Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, 31 Mayıs'ta bordo-mavili kulüple bitecek olan sözleşmesiyle ilgili olarak yönetim kurulu ile herhangi bir görüşmesi olmadığını belirterek, "Profesyonel yaşamı noktalama gibi bir anlayışımız varsa da bizim işimiz mesleğimiz var. Zaten ben başka kulüplerden altyapı olarak teklif aldım. Çok önemli rakamlarda geldi ama tek bir şey söyledim. Altyapı olursa Trabzonspor'dan başka bir altyapı olmaz benim için. Bu milli takım altyapısı da olsa yine olmaz. Trabzonspor altyapısı benim doğduğum yer, doyduğum yer ilk çıkış yerim. Altyapıda Trabzonspor'dan başka bir altyapıda asla çalışmam. Profesyonel anlamda ciddi teklifler var. Bakalım kulüp ne düşünür. Bizim işimiz bitti demiyoruz. Her zaman olduğu gibi yönetimin takdirine işi bırakıyoruz. Bizim onlara akıl vermek gibi bir şansımız yok. Düşünürlerse görüşürüz, düşünmezlerse de teşekkür eder işimize bakarız' dedi.