Süper Lig'de şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan ve 1 puan alması halinde şampiyonluğu garantileyecek olan Beşiktaş'ta, şampiyonluk hazırlıkları şimdiden başladı. Gelecek hafta kendi evinde oynayacakları Osmanlıspor maçında şampiyonluğu matematiksel olarak garantilemek isteyen Beşiktaş, son hafta oynayacakları Torku Konyaspor mücadelesi için de flaş bir teklifte bulundu. Ligde 3.'lüğü garanti olan ve son hafta oynayacakları Beşiktaş mücadelesinde hiçbir iddiası bulunmayan Konyaspor'a son hafta Vodafone Arena'da oynayalım teklifi yapan Beşiktaş'ın bu isteği reddedilmedi.

Bilindiği gibi taraftarıyla doya doya şampiyonluk kutlamak isteyen Beşiktaş, Osmanlıspor mücadelesinde puan alması halinde şampiyonluğunu garantileyecek. Fakat şampiyonluk kupasının verilmeyecek olması nedeniyle, şaşalı bir kutlama için Konyaspor'un kapısı çalındı. Konyaspor'a teklifini yapan Beşiktaş'a, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın kapıları kapatmadığı ve kombineli Konyasporlu'ların zararının karşılanması ve federasyondan gerekli izinlerin alınması halinde son maçı Vodafone Arena'da oynayabileceklerini söylediği ifade edildi.

Bu teklif kabul görürse, Osmanlıspor mücadelesinden sonra Torku Konyaspor – Beşiktaş mücadelesi de Vodafone Arena'da oynanacak.