Sovyetler Birliği döneminde en önemli başarıları 1936 ve 1957 yıllarında Federasyon Kupası şampiyonlukları olan Lokomotiv Moskova, ilk lig şampiyonluğunu ise 2002 yılında elde etti. Normal sezonu CSKA Moskova'yla aynı puanda tamamlayan Lokomotiv, kurallar gereği puan eşitliğinde oynanan play-off finalini 1-0 kazandı ve zafere ulaştı. Lokomotiv 2004 sezonundaysa ligi CSKA'nın 1 puan önünde ilk sırada tamamladı ve 2. kez şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

AVRUPA LİGİ'NE DOĞRUDAN KATILDI

Geçtiğimiz sezonu Rusya liginde 7. sırada tamamlayan Lokomotiv Moskova, kupa finalindeyse Kuban'ı 3-1 yendi ve Rusya Kupası'nda 6. kez mutlu sona ulaştı. Kupa şampiyonu olarak doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalan Lokomotiv Moskova'yı Tacik asıllı Igor Chevrechenko çalıştırıyor.

BEŞİKTAŞ İLE AYNI GRUPTAYDI

UEFA Avrupa Ligi'nde H Grubu'nda Sportıng Lizbon, Beşiktaş ve Skenderbeu takımlarıyla mücadele eden Lokomotiv Moskova, grubunu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle ilk sırada tamamladı.
Maçlarını 28 bin kişilik Lokomotiv Stadında oynayan Lokomotiv Moskova, ilk devresi sona eren ve yaklaşık 3 aylık ara verilen Rusya Premier Ligi'nde ise CSKA Moskova ve Rostov'un ardından 3. sırada bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN TANIDIĞI İSİMLER YER ALIYOR

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Lig'i son 32 Turu'nda karşılaşacağı Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'da Türkiye'nin yakından tanıdığı isimler yer alıyor. Lokomotiv Moskova'da sezonun geri kalan bölümünde kaydettiği 13 golle bir dönem ülkemizde Akhisar Belediyespor forması giyen Oumar Niasse en dikkat çeken isim. Ayrıca Rusya ekibinde, bir dönem Beşiktaş forması da giyen Manuel Fernandes de kilit isimler arasında. Lokomotiv'de ayrıca Azeri asıllı ve Rus Milli Takımında da oynayan Aleksandr Samedov, Alan Kasaev ve Hırvat Vedran Corluka takımın önemli oyuncuları olarak göze çarpıyor.