Ateşli silahlarla yaralanan 4 şahin ve 2 karganın tedavilerinin yapıldığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayvanları İlk Yardım Ünitesi Veterineri Peria Tabatabaei, 'Kliniğimize son zamanlarda ateşli silahlarla yaralanmış olan kuşlar geliyor. Avcılarımızın bu konuda duyarlı olması gerekmektedir" dedi.

Tabatabaei, "Şahin ve karga avlanılacak bir hayvan değil. Onlara ateş açılmaması gerekmektedir. Son günlerde 4 şahin ve 2 karga ateşli silahlardan çıkan mermi ve saçmalardan dolayı yaralandı. Delta çevresinde bulduğumuz ve jandarma ekipleri tarafından kliniğimize getirilen bu kuşlara anında müdahale etmeye çalışıyoruz. Ama ateşli silahla yaralanmış olduklarını gördüğümüzde büyük üzüntü yaşıyoruz' ifadelerini kullandı.

Annesi şahin tarafından öldürülen öksüz bir üveyiği ve karga saldırısına uğrayan yaralı bir üveyiği klinikte barındırdıklarını da belirten Tabatabaei, 'Anneleri olmayan üveyikler maalesef beslenemiyor. Annesini şahin saldırısı sonucu kaybeden yavru üveyiğimizin bakımını burada yapıyoruz. Yavru besleme yemleri ile onu doğaya uyum sağlayabilecek hale gelene kadar besleyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde jandarma ekipleri tarafından bir başka üveyik getirildi. Bu misafirimiz karga saldırısına uğramış ve sağ kanadında kırıklar bulunuyordu. Burada ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne sevk ettik. Orada Doç. Dr. Özlem Nisbet hocamız yaralı üveyiğimizin kanadına platin takarak tedavisini tamamladı. Şimdi kliniğimizde iyileşmeyi bekliyor' diye konuştu.