Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren kıyafet yönetmeliğindeki değişikliklerin yıl sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor. Yapılacak olan düzenleme ile saç, sakal ve bıyık kurallarında esneme olacakken, memurların sakal ve top sakal bırakabilmesinin önü açılacak. Tabii ki düzenlemede saç ve sakal konusunda belirli kriterlerin bulunacağı ve aşırıya kaçmamak kaydıyla ibaresinin yer alacağı ifade ediliyor. Ayrıca, birçok memurun en büyük sorunlarından bir tanesi olan kravat takma zorunluluğu da bu düzenleme ile kaldırılacak. Artık memurlar kravat takarak görev yerinde bulunmak zorunda olmayacak.

KADIN MEMURLARA DA MÜJDE

Kadın memurlar için de 34 yıldır diz üstü etek ya da kot pantolon yasak olurken, yapılacak olan düzenleme ile birlikte kadın memurlar kot pantolon giyebilecek. Bilindiği gibi kıyafet yönetmeliğine göre kadın memurlar sadece kumaş pantolon giyebiliyordu. Düzenleme sayesinde bu durum ortadan kaldırılarak, diz üstü etek ve kot pantolon yasağının kalkması bekleniyor.

Halihazırda kadın memurların kıyafet yönetmeliği gereği dizden yukarı ve yırtmaçlı etekle işe gitmeleri, kot pantolon ve kolsuz gömlek giymeleri yasak. Bu yasaklar 1982'den kalma yasaklar ve kriterler olarak bilinirken, yeni düzenlemenin memurlar için sevindirici gelişmeler barındıracağı ifade ediliyor.

Yeni kılık kıyafet düzenlemesinde ayrıca bazı kamu kuruluşlarında idari amir kıyafet rengini veya tipini belirleyebilecek deniliyor.