Trabzonspor gelecek sezon takımı emanet etmeyi planladığı isimlerin başında Besnik Hasi ve Ersun Yanal bulunuyor. İki teknik adamda olumlu yanıt alan bordo-mavili kulüp, UEFA'nın kararından sonra iki isimden birini açıklayacak.

Trabzonspor, uzun süredir devam eden teknik direktör arayışlarında sona yaklaştı. Anderlecht'i çalıştıran Besnik Hasi ve Ersun Yanal, Karadeniz ekibinin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Besnik Hasi ve Ersun Yanal ile tüm detayları görüşen ve olumlu yanıt alan Karadeniz ekibi, UEFA'nın önümüzdeki günlerde vereceği kararın ardından iki isimden birini resmi olarak açıklaması bekleniyor.

UEFA Finansal Fair-Play kriterleri kapsamında hareket eden ve maliyeti yüksek bir teknik adamla anlaşması zor olan Trabzonspor'un, Besnik Hasi ve Ersun Yanal ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. 44 yaşındaki Besnik Hasi ile yapılan görüşmelerden olumlu yanıt alan ve tüm detaylar üzerinde anlaşmaya varan Trabzonspor yönetimi, yerli teknik adam olarak da Ersun Yanal ile prensip anlaşmasına vardı.

YÖNETİM KURULU KARAR VERECEK

Trabzonspor Kulübü, önümüzdeki günlerde yapacağı genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında bordo-mavili kulübün yeni teknik direktörünü belirleyecek. Yönetim içerisinde yabancı-yerli tartışmalarının yapıldığı ortamda Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yönetim kurulunda yer alan tüm üyelerin fikirlerini alacak. UEFA kriterleri kapsamında mali tabloya uygun Besnik Hasi ve Ersun Yanal ismi yapılacak olan toplantının ardından karara bağlanacak.

ERSUN YANAL İSMİ ÖN PLANDA

Trabzonspor Yönetimi Anderlecht'i çalıştıran Besnik Hasi ile görüşmelerini sıcak noktada tutsa da Başkan Muharrem Usta'nın yerli bir teknik adamla çalışmanın içinde bulundukları süreci daha verimle atlatma adına olumlu olacağına inanıyor. Daha önce Trabzonspor'u iki kez çalıştıran Yanal'ın Başkan Muharrem Usta ile yaptığı görüşmelerde, Trabzonspor hakkındaki düşüncelerini paylaştığı ve takıma ivme kazandıracağı noktasında fikirlerinin örtüştüğü öğrenildi.