Samsun'un İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda, 47 yaşındaki E.İ. adlı kadın, birlikte yaşadığı 34 yaşındaki K.Ö.'nün iş yerine gitti. E.İ. ile K.Ö. arasında çıkan tartışmada E.İ. adlı kadın tüfekle K.Ö.'yü sol elinden ve karnından yaralayıp koşarak Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne gidip teslim oldu.

Olaydan sonra tutuklanan E.İ., hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan, olayda yaralanan K.Ö. hakkında ise E.İ.'nin koluna balta sapı ile vurduğu için "yaralama" suçundan dava açıldı.

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında E.İ., kendini savunarak, "3 yıldır birlikte yaşıyorduk. Bana evde 2 tokat attığı için evlen uzaklaştırıldı. Bana telefon açtı ve evdeki tüfeğini istedi. Ben de arabamı aldığı için arabamı istedim. Bana tüfeği getirince arabanın anahtarını vereceğini söyledi. Olay sırasında alkollüydüm. Tam olarak hatırlamıyorum. İş yerinde tüfeği almak isterken kazara ateş aldı. Kendisine doğrultmadım. Bana balta sapı ile kolumu acıtmayacak şekilde vurdu. Bu konuda kendisinden şikayetçi değilim. Kesinlikle öldürmek ve yaralamak kastım yoktu" dedi.

K.Ö. ise, "E.İ. ile 3 yıldır birlikte yaşıyoruz. Evden ulaştırma alınca tüfeğim evde kaldı. Giderken arabasını almıştım. 'Tüfeği getir arabanı al' dedim. İşyerine tüfeği getirdi. Tüfeğin dolu olduğunu bilmiyordum. Kendisine korktuğu için tüfek boş demiştim. Tüfek kazara ateş aldı. Kendisi bana ateş etmedi. Balta sapı ile canının yakmak için değil elindeki tüfeğe müdahale etmek için koluna hafif vurdum. Şikayetçi değilim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine tutuklu bulunan E.İ. adlı kadının tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.