Sadık Han, 'Donald Trump'ın İslam hakkındaki cahil görüşleri her iki ülkeyi de daha güvensiz bir yer yapar' dedi.

ABD'de Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olması beklenen ve İslamiyet karşıtı ifadeleri ile adından söz ettiren Donald Trump, başkan seçilmesi halinde Müslümanların ABD'ye girişini engelleyeceğini söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde Londra Belediye Başkanlığına Müslüman Sadık Han'ın seçilmesinin ardından yaptığı bir açıklama sırasında bu ifadeleri hatırlatılan Trump, 'Her zaman istisnalar olacaktır' yanıtını vermişti. Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Sadık Han, Trump'un 'istisna' teklifini geri çevirerek, Müslümanların ABD'ye girişinin yasaklanmasının kendisine yakın kişileri doğrudan etkileyeceğini ifade etti. Kendisi için istisna yapmanın bir yanıt olmadığını söyleyen Sadık Han, 'Bu sadece benimle ilgili değil. Arkadaşlarımla, ailemle ve dünyanın herhangi bir yerinde benimki gibi bir geçmişe sahip herkes ilgilidir' dedi.

'Donald Trump'ın İslam hakkındaki 'cahil' görüşleri her iki ülkeyi de daha güvensiz bir yer yapar' diyen Sadık Han 'Dünyanın faklı noktalarında Müslümanlardan soğutan görüşler aşırıcıların ekmeğine yağ sürer. Donald Trump ve etrafındakiler, batının liberal değerlerinin yağın İslam ile uyuşmadığını düşünüyor. Londra, Trump'un haksız olduğunu kanıtladı' ifadelerini kullandı.

Londra'nın ilk Müslüman Belediye başkanı unvanını da elan Han, belediye başkanı seçilmesinin ardından ABD'ye giderek New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile fikir alış verişinde bulunmak istediğini ancak, inancı yüzünden ABD'ye girmesinin engellenebileceğini ifade etmişti.