Samsun'un Alaçam ilçesinde Engelliler Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Engelliler Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, engelli vatandaşların katılımı ile dernek binasının açılışıyla devam etti.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa Garnizon Komutanı Murat Şenyurt, Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Güreş, İlçe Müftüsü Ali Toprak ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Alaçam Engelliler Dernek Binası'nın açılışı gerçekleştirildi. Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal yaptığı konuşmasında, dernek olarak amaçlarını engellilerin sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamak, sosyal, kültürel faaliyetler yanında engelli hakları, engellilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili konularda çalışma yapmak olduğunu söyledi.
Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ise 'Engellilik doğuştan değildir. Her an bizlerde birer engelli vatandaş olabiliriz. Ben bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Günü'nü kutluyor, belediye olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmelerini istiyorum' dedi.
Belediye Başkanı Hadi Uyar, kapalı pazar yeri altında bulunan bir ofisi derneğe tahsis ettiklerini söyledi.