İlkadım Belediyesi, Gazi Hizmet Binası önünde düzenlenen törenle Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne toplam 250 kg fındık ve 350 kg lokum gönderdi.
Hakkari'deki bütün emniyet personeline moral vermek amacıyla fındık ve lokum gönderdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Son zamanlarda ülkemizin huzurunu, birliğini ve beraberliğini bozmak isteyen şer güçler ile beraber çok ciddi manada devletimiz mücadele ediyor. Bu mücadele sırasında da emniyet ve askeri güçlerimiz çok ciddi mücadeleler veriyor. Zaman zaman şehitlerimiz oluyor. Samsun'a da son 3 hafta içerisinde 3 şehidimiz geldi' dedi.
Emniyet güçlerine moral ve motivasyon olması adına Samsun'un İlkadım ilçesinden fındık ve lokum gönderdiklerini belirten Tok, 'Fındık ve lokumları Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne gönderiyoruz. Dualarımızı buradan göndermiş oluyoruz. Orada da bunlar askerlerimize ve polisimize dağıtımı yapılacak. Hakkari'den bir emniyet mensubu kardeşimle görüştüğümde, 'dualarınız bizimle ama bizi bir hatırlayın anlamında da bize bir hediye gönderseniz bizi çok mutlu edersiniz' demişti. Bir bakıma o bizi teşvik etti. Devletimiz bu işin peşinde. İnşallah bu terör belasından en kısa zamanda kurtulacağımız inancı içersindeyiz. Çünkü askerimiz ve emniyetimiz bu konuda kararlı olduğunu her daim ifade ediyorlar. Allah onlara güç, kuvvet versin. Onlara bir de mektubumuz var. Buradan bütün Samsunlu hemşerilerimizin ve emniyet mensuplarımızın her zaman yanında olduğunu ifade etmek istiyorum. Buradan oradaki emniyet ve askeri personelimize sesleniyorum, dualarımızdasınız. Oradaki sizin mücadelenizi buradaki insanlar yakinen takip ediyorlar. Arkanızdayız, mücadelenizden dolayı Allah sizden razı olsun' diye konuştu.

ÜLKEMİZ 7 DÜVELE KARŞI MÜCADELE EDİYOR
Doğuda polis ve askerin omuz omuza mücadele ettiğinin altını çizen Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, 'Teşkilatım, şehit aileleri ve gaziler adına İlkadım Belediye Başkanımıza cani gönülden yüz bin kere teşekkür ediyorum. Şu anda Doğu ve Güneydoğu'da destan yazılıyor. Olaylar bizim buradan gördüğümüz gibi değil. Olaylar çok farklı. Şu an ülkemiz 7 düvele karşı orada askerimiz, polisimiz omuz omuza mücadele ediyor. Benim orada 2 evladım var. Birisi Şırnak'ta, diğeri de Erzurum'da. Orada Çanakkale ruhu oluştu. Polisimiz ve askerimiz ilk defa omuz omuza birlikte gerek JÖH, gerekse PÖH ileri uçta, diğer asayiş unsurlarımız arka uçta savaşıyorlar. Şu anda Samsun kadrosunun çevik kuvvet ve özel harekat polislerimizin tamamı Güneydoğu'dalar. Samsun'dan 6-7 yaralımız var. O çocuklar tedavi olduktan sonra tekrar oraya geri dönüyorlar. Oraya gönüllü olarak gidiyorlar' şeklinde konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz ise, 'Doğuda gecesini gündüzüne katıp, uykusuz sabahlara kadar askerimiz ve polisimiz bizim burada rahat olmamız için canlarını feda ediyorlar. Güneydoğu şu anda gerçekten ülkemizi bölmek isteyenlerin, hainlerin emeline ulaşmak istediği bir bölgedir. Bizim Türk milleti, Türk askeri, Türk polisi kesinlikle buna müsaade etmeyecektir. 32 yıldır bizim kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu bozmak istiyorlar. Buna Türk milleti asla müsaade etmeyecektir' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından fındık ve lokum kolileri özel bir kargoya verilerek Hakkari'ye gönderildi.