Son zamanlarda yazılı ve görsel basında gündem haline gelen elektrik dağıtım şirketlerinin uyguladığı 'planlı/haberli kesintileri' ilgili olarak açıklamalarda bulunan YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, 'EPDK mevzuatında bildirimli kesinti, 'En az 48 saat önceden bildirimi yapılan ve dağıtım veya iletim sisteminde programlanmış bir müdahale nedeniyle meydana gelen kesinti' olarak tanımlanmaktadır. Ancak şirketimiz müşterilerine, kesinti öncesinde hem yazılı hem de görsel iletişim araçlarını kullanarak, mevzuattaki belirtilen sürenin çok daha öncesinde tam 72 saat öncesinden duyurusunu yapmaktadır. Hali hazırda şirketimiz, görev bölgesindeki arızadan kaynaklı kesintileri yasal mevzuat sınırlarının çok çok altına çekmiş, bu da yatırımların zamanında gerçekleştirilmesi ile mümkün olmuştur' diye konuştu.

1 MİLYON 800 BİN MÜŞTERİ

'YEDAŞ olarak, 2011-2015 yıllarını kapsayan yatırım döneminde şehir ve kırsal şebeke ayrımı yapmaksızın, büyük bir yatırım bütçesi ile yeniledik' diyen Türkoğlu, şunları söyledi: 'Özelleşmemizin hemen ardından başlayan yatırım döneminin üzerinde 5 yıllık bir zaman zarfı geçti. Bu dönemde şirketimiz, Samsun, Ordu , Sinop, Çorum ve Amasya illerini kapsayan 40 bin kilometrekarelik alanda 1 milyon 800 bin müşterisine kaliteli ve kesintisiz bir elektrik arzı için, 521 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirmiştir. Hizmet kalitesinin en önemli unsurunu 'Teknoloji' olduğunu biliyoruz ve yatırımlarımız bu doğrultuda gerçekleşti. Avrupa'da standartlarındaki SCADA/DMS, GIS, SAP, AMİ, AMR gibi en son teknolojileri sistemine entegre ettik. Bu yatırımların gerçekleştirilmesi için planlı kesintilerin de yapılması gerekiyor. Elde ettiğimiz veriler, yönetmelik çerçevesinde müşteri başına düşen kesinti süresinin çok daha altındadır.'

1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM PLANI

2016-2020 yılı tarife dönemine girdiklerini belirten Türkoğlu, 'Bu tarife döneminde de yenileme, iyileştirme, bakım ve onarım çalışmalarımız devam edecektir. 2016-2020 tarife döneminde EPDK Hizmet Kalitesi Mevzuatı doğrultusunda 1 milyar TL'lik bir yatırım planlıyoruz. Bu rakam bir önceki tarife dönemine göre yüzde 67 oranında daha fazla bir yatırım demektir. 2016 yılından itibaren yatırım stratejimiz, 'Güçlendirilmiş şebeke fiziki yapısını teknoloji ile donatıp, tüm sistemlerin entegrasyonunu gerçekleştirmek ve Akıllı Şebeke sürecinde uluslararası olgunluk düzeyine ulaşarak, enerjinin doğru kullanımı da özümseyerek 'Akıllı Toplum' algısını sağlamak' olacaktır. Şirketimiz, 2016-2020 dönemi yatırım planlamasını bu strateji doğrultusunda yapmıştır. Amacımız, kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmetinin bölgemizdeki müşterilerimize ulaştırılması ve sürdürülebilir müşteri memnuniyetidir' dedi.