18-22 Mayıs tarihleri arasında 13 ilin katılımıyla gerçekleşecek Karadeniz Baroları Avukat Nevzat Baysal Futbol Turnuvası ile 3-4 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek XIII. Uluslararası Türk - Alman Tıp Hukuku Sempozyumu'na ev sahipliği yapacaklarını belirten Amasya Barosu Başkanı Avukat A. Melik Derindere, düzenlediği basın toplantısında her iki organizasyonun açılışına Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu'nun da katılacağını ayrıca meslekte 40 yılını dolduracak avukatlara da plaket verileceğini açıkladı.

TBB, Martin Luther King Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Amasya Barosu'nun işbirliğiyle gerçekleşecek 'Hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının hukuki konumu ve sorumluluğu' konulu XIII. Uluslararası Türk - Alman Tıp Hukuku Sempozyumu'nun önemine değinen Baro Başkanı Derindere, 'Genellikle büyük kentlerimizde yapılan bu sempozyum bizim ısrarlı ve istekli durmamız nedeniyle Amasya'ya gerçekleşecek. Sağlık çalışanlarının görevlerini yaptıkları esnada oluşabilecek tıbbi hatalardan dolayı hukuki ve cezai sorumluluklarını özellikle ağırlıklı olarak tartışıldığı bir sempozyum olacak. 4 Alman konuk, 6'da Türkiye'den konuyla ilgili misafirlerimiz olacak. Sağlık çalışanları bu görevi yaparken muhtemel karşılaşılabilecek komplikasyon ve diğer tıbbi hatalarda kendilerinin ne derece sorumlu olabileceğini hukuk davalarında ve ceza davalarında ne kadar sorumlu olunabileceğinin tartışıldığı bir bilgilendirme sempozyumu olacaktır. Akıllarındaki birçok konuyu ve soruyu burada dile getirmek suretiyle burada eksikliklerini tamamlayacaklarını düşünüyoruz' diye konuştu.

Her iki organizasyonun Amasya'nın tanıtımına da katkısının olacağını anlatan Derindere, Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi'nin de sağlayacaklarını destekten dolayı teşekkür etti.