Türkiye'de bulunan İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya Devlet, Opera ve Bale kurumları arasında en son kurulan ve en genç opera ve bale kurumu olan Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü, bir ilke imza atarak Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası'nı kurdu. 7 ve 18 yaş arasındaki 80 öğrenciden oluşan orkestra, ilk konserini 23 Mayıs'ta verecek.

Orkestranın Türkiye'de tek olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürü ve Sanat Yönetmen Vekili Mehmet Ortaç, 'Bu orkestra Türkiye'de bulunan 6 opera kurumu içerisinde kurulan ilk ve tek Çocuk ve Gençlik Orkestrası'dır. Samsun Devlet Opera ve Balesi, Türkiye'nin en son açılan ve en genç kuruluştur. Bir ilke imza atarak Çocuk ve Gençlik Orkestrası'nı hayata geçiriyoruz. İlk konserlerini verecekler. Bu vasıta ile Samsun'un bir gençlik ve sanat merkezi olması dileğiyle gençlere yönelik çalışmalarımız ağırlık kazandı' dedi.

'AMACIMIZ TÜRKİYE'YE ÇOK SESLİ MÜZİĞİ TANITMAKTIR'

Çok sesli müziği Türkiye'ye tanıtmak için yola çıktıklarının altını çizen orkestra şefi Aynur Türünç ise, 'Orkestra ile çalışmalara 3 ay önce başladık. Öğrencilerimiz 6 jüri üyesi tarafından oluşan bir komisyon tarafından yetenek sınavı ile alındılar. Seçmelerin ardından bir eğitim programı hazırladık. 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde yetiştirmeye çalıştık. Şu anda repertuarımız hazırlanmış durumda. 23 Mayıs akşamı ilk konserimizi vereceğiz. Orkestranın Türkiye'de bir ilk olmasından dolayı son derece gururluyum. Her biri birbirinden farklı ve güzel iyi bir ekip oluşturduk. Orkestrada 7-18 yaş arası öğrenciler bulunuyor. İki farklı orkestra oluşturduk. Bunlar çocuk ve gençlik orkestrası diye ikiye ayrılıyor. İlk konserimizde her iki orkestramız da birlikte sahne alacaklar. Amacımız öncelikle Samsun ve Karadeniz Bölgesi'ne, daha sonra da Türkiye'ye çok sesli müziği tanıtmaktır' diye konuştu.

Orkestra içerisinde yer alan öğrenciler, Türkiye'de ilk ve tek olan bu orkestrada yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ettiler.