Başakşehir mücadelesinin ardından şampiyonluk yolunda çok büyük yara alan Fenerbahçe'de gelecek sezon gidecekler arasında gösterilen isimlere yenileri eklendi. Teknik direktör Perreira'nın takımdan gitmesine kesin gözüyle bakılırken, Fenerbahçe'nin iki yıldız isminin de takımdan ayrılacağı ifade ediliyor. Portekizli yıldız Nani'nin özellikle Başakşehir maçından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle gelecek sezon satılması gündeme gelirken, sözleşmesinde bulunan 8.5 milyon euroya serbest kalır maddesinin Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere ligleri için geçerli olduğu ifade edildi. Bu nedenle devre arasında Çin'den yoğun teklif alan Nani'nin, Çin'e satılabileceği ve Fenarbahçe'nin Nani'den en az 20 milyon Euro kazanabileceği ifade ediliyor.

Aynı zamanda bir diğer yıldız futbolcu Van Persie için de İtalya'dan teklifler bulunuyor. Lazio tarafından istenen Van Persie'nin alacağı ücret ve yüksek bonservis bedeli nedeniyle İtalyan kulübünün transfer çalışmalarını durdurduğu ifade edilirken, tıpkı Nani'de olduğu gibi Persie'nin de Çin'e gidebileceği ifade ediliyor. Bilindiği gibi Persie için devre arasında 22 milyon Euro gibi bir rakam verilmiş fakat Fenerbahçe yıldız futbolcuyu satmamıştı.

Kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Nani ve Persie'ye Çin'den teklif gelmesi halinde Fenerbahçe'nin satış işlemlerine yanaşacağı ve iki yıldızını satacağı ifade ediliyor. Sarı lacivertlilerin bu iki satıştan 42 milyon Euro kazanmak istediği ifade ediliyor.