12 yaşındaki Derya Y.'nin şüpheli ölümüyle ilgili Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin verdiği otopsi raporuna göre, çocuğun çift taraflı cinsel saldırıya uğradığı belirlendi.

Raporun jandarmaya ulaşması soruşturma bu yönde genişletildi. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından evde arama yapıldı. Aramalar neticesinde, aynı evde yaşayan amcaoğlu 19 yaşındaki Kadir Y. gözaltına alındı.

Samsun'da rezalet! 12 yaşındaki kız ölmeden önce cinsel istimara uğramış!

Yapılan sorgusunda, kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf ettiği öğrenilen Kadir Y.'nin ifadesinde 1 yıldır amcasının kızı Derya Y. ile rızası ile ilişkiye girdiğini fakat ölümü ile ilgili sorumluluğunun olmadığını söylediği belirtildi.

Şüpheli Kadir Y., Bafra Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Bafra T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

BAFRA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin imzalı yapılan basın açıklamasında, 'Bafra'nın Çetinkaya Mahallesi'nde ikamet eden, 2004 doğumlu, D.Ş.' nin, 07 Mayıs 2016 tarihinde, kardeşleri ve annesi ile evde iken bayılması üzerine, akrabaları tarafından önce Bafra Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü, ardından OMÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği, tedavi görürken D.Ş.'nin 08 Mayıs 2016 tarihinde vefat etmesi üzerine, yapılan otopsi sonucunda kesin ölüm sebebinin tespit edilemediği, bu nedenle ölenin otopsisi sırasında alınan organ parçaları ile diğer örneklerin histopatolojik ve sistematik toksikolojik yönünden incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi'ne gönderilerek ölenin kesin ölüm sebebinin tespit edilmesinin istendiği, henüz kesin ölüm nedeninin belirlenmemiş olduğu, yapılan ölü muayene ve otopsi işlemi ile D.Ş.'nin hasta dosyasının incelenmesinde, çocuğun cinsel istismarına dair somut bulgular üzerine, soruşturmanın bu yönde genişletildiği ve bu kapsamda şüpheli K.Y'nin, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı izni ile gözaltına alındığı, soruşturmanın tamamlanması sonrasında çıkarıldığı Bafra Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandığı, soruşturma çok yönlü olarak devam ettiği hususu; kamuoyunun bilgilerine saygı ile duyurulur' denildi.