Hindistan'da 72 yaşında anne olan kadın, dünyanın en yaşlı annesi unvanını ele geçirdi. Tüp bebek tedavisiyle ilk çocuğunu eline almanın mutluğunu yaşayan anne, 'Herkes bana bir çocuk evlat edinmem gerektiğini söylüyordu ama ben buna karşı çıktım. Şimdi ise kendi çocuğum var' dedi.

Doğumdan sonra çocuğunu eline alan annenin mutluluğu gözlerinden okunurken, çocuğa Arman Singh adı verildi.

EŞİ 79 YAŞINDA

Dünyanın en yaşlı annesi unvanının eline geçiren kadının kocası ise 79 yaşında bulunuyor. Çift, 46 yıllık evli ve 46 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyor. 46 yılın birikimini tüp bebek tedavisi için harcayan çift sonunda çocuk sahibi oldu. İlk iki denemenin ardından 19 Nisan'da doğum yapan kadın, 72 yaşında çocuğunu eline aldı.

HİNDİSTAN'DA YAŞLI ANNE TARTIŞMASI

Yaşanan bu doğumla birlikte Hindistan'da yaşlı kadınların doğum yapmasının etik olup olmadığı üzerine tartışmalar yaşandı. Hindistan Halk Sağlığı Konseyi de, tüp bebek tedavisinin 50 yaşının üzerindeki kadınlarda uygulanmasının yasaklanması için çalışma başlattı.

Tasarının 6 ay içerisinde meclisten geçmesi bekleniyor. Hindistan Jinekologlar Derneği Başkanı Doktor Hrishikesh Pai, ,'Bilimsel yöntemlerle 90 yaşındaki bir kadını bile anne yapabilirsiniz. Buradaki sorun etiktir. Çok yaşlı insanların çocuk sahibi olmasını sağlamak hem onlar hem çocuklar açısından sağlık değil' dedi. Pai ayrıca Daljinder Kaur'un doktoru Anurag Bishnoi'nin de meslekten atılması gerektiğini savundu.

Doktor Bishnoi ise bu eleştirilere, 'Çoğalmak insanın en doğal hakkıdır doktorlar olarak biz hastalarımıza bu imkanı sağlamakla yükümlüyüz' şeklinde cevap verdi.