İlçede işsizlikle mücadele etmek ve iş arayan vatandaşlara yardımcı olmak maksadıyla kurdukları istihdam ofisinin işsizlikle savaşma konusunda en büyük silahlarının olduğunu belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 'İşsizliği önlemek, işverenler ile iş arayan vatandaşları bir araya getirmek için iki yıl önce kurmuş olduğumuz istihdam ofisi sayesinde 1873 işsizimizi iş sahibi yaptık. İstihdam ofisimiz Belediyemiz Eğitim Kültür Merkezi binasının birinci katında vatandaşlarımıza iş ile ilgili her konuda hizmet veriyor' dedi.

"İŞSİZLİKLE HER ALANDA MÜCADELE EDİYORUZ"

İstihdam ofisinin işleyişi hakkında bilgi veren Başkan Togar 'İstihdam ofisimizde 5 personelimiz ile bir sorumlu müdür olmak üzere 6 kişi görev yapıyor. İş arayan kişiler belediyemiz resmi web sitesine girerek iş başvuru formunu dolduruyor veya belediyemiz istihdam ofisine giderek görevliler tarafından verilen iş başvuru formunu eksiksiz dolduruyor. Doldurulan bu formlar görevli personelimiz tarafından incelenerek cinsiyet, beceriler, mesleki yeterlilikleri, mezuniyet, iş deneyimleri, sertifikaları, aradığı veya tercih ettiği işler vb. konularda tasnif edilerek hem dosyalanıyor hem de bilgisayarlara yükleniyor. Bu sisteme yüklenen kişilerin aynı zamanda cep telefon numaraları da alınarak sisteme ekleniyor ve bu kişilere kısa mesaj atılarak çevredeki iş arayan firmalar ve işverenler hakkında bilgiler veriliyor. Yani istihdam ofisimizde görevli personelimiz gelen taleplere göre kişilere iş bulma konusunda yardımcı oluyor veya yönlendirmeler yapıyor. Kişilere uygun olan işler bulunduğunda aranarak veya kısa mesaj sistemi üzerinden kişiye mesaj atılarak bilgi veriliyor. Her türlü iş fırsatından kişiler kısa mesaj sistemi sayesinde anında haberdar ediliyor veya istihdam merkezine davet edilerek işveren ile görüştürülüyor' diye konuştu.

İŞKUR OFİSİ İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLAR ARASINDA BÜYÜK BİR KÖPRÜ

Başkan Togar şöyle devam etti: 'Diğer taraftan da personel, eleman veya işçi arayan sanayici, iş adamı yani işveren belediyemiz istihdam ofisine başvurarak istediği kriterleri belirtiyor. Alınan bu kriterlere uyan kişilere kısa mesaj atılarak ofise davet ediliyor ve işveren ile iş arayan bir araya getirilerek kişiler istihdam ediliyor. Bu uygulama sanırım ülkemizde örneği olmayan ve ilk defa bizim tarafımızdan kurulan bir sistem oldu. Aynı zamanda birçok belediyeye de örnek oldu. Bugüne kadar istihdam ofisimize bin 793 ilkokul, bin 583 ortaokul, 745 lise, 401 ön lisans, 363 üniversite mezunu olmak üzere toplam 4 bin 885 kişi iş aramak için başvuru yapmış bulunmakta. Bunların 2 bin 17 kişisi çeşitli işlere gönderilmiş fakat iş beğenmeme ve farklı nedenlerden dolayı bin 873 kişi işe başlamış ve halen çalışmaktadır. 488 kişide işe başlayıp çeşitli nedenler öne sürerek işten ayrılmıştır. İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik ile mücadele etmek için oluşturmuş olduğumuz istihdam ofisimiz sadece erkeklere değil bayanlara da iş bulma konusunda aynı hassasiyetle çalışmaktadır.'

İşsizlikle mücadele konusunda İŞKUR ofisinin dışında, İŞKUR destekli iş gücü yetiştirme kursları sayesinde hiçbir mesleği olmayan vatandaşlara meslek öğreterek, sanayicinin ve iş adamlarının istedikleri niteliklere sahip aranan elemanlar yetiştirdiklerini anlatan Togar 'Bu bağlamda kaynak kursu, aşçılık kursu, hasta bakım kursu, tehsisatçılık, mobilya kursu gibi daha birçok alanda kurslar açarak kursiyerlere işi öğreterek aranan eleman haline getirdik. İş arayan gençlerimize balık vermek yerine balık tutmayı öğrettik. Amacımız ilçemizde sınırları içerisinde yaşayan işsizlerimizi iş sahibi yaparak evlerine ailelerine geçimlerini sağlayacakları standartlara ulaştırmaktır' şeklinde konuştu.