Balıkesirspor maçının ardından Ümit Özat, istifa etti. Ancak, gece geç saatlerde tesislerde yapılan görüşmede Başkan Erkut Tutu, genç teknik adamın istifasını kabul etmedi. Kritik zirvede Tutu'nun ikna ettiği Özat'ın, takımın başında kaldığı öğrenildi

ÖNCE BIRAKTIĞINI AÇIKLADI

Samsunspor'da Balıkesirspor maçının hemen ardından Teknik Direktör Ümit Özat, istifa etti. Haftalardır suçlayıcı açıklamarıyla gergin bir ortamın oluşmasına neden olan Özat, sıkıntılı bir hafta geçirdi. Özat, bu süreçte idmanları da basın mensuplarına kapatmıştı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında 30 saniye kalan genç teknik adam, açıklamasında, "Kaybettik, üzüntülüyüz, söylenecek bir şey yok. Gerekli açıklamayı yayıncı kuruluşa yaptım. Oradan gereken bilgileri alırsınız' diyerek basın toplantısından ayrıldı.

BAŞKAN İKNA ETTİ

Maç öncesi ayrılma kararı alan Ümit Özat, yayıncı kuruluşa istifa ettiğini açıkladı. Karşılaşmanın ardından hem Başkan Erkut Tutu hem yöneticiler hem futbolcular hem de Ümit Özat ekibiyle birlikte Nuri Asan Tesisleri'ne gitti. Burada Başkan Erkut Tutu, genç teknik adam ile görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede bazı yöneticilerin de bulunduğu öğrenildi. Yapılan kritik zirvede Başkan Erkut Tutu, Özat'ı takımın başında kalmaya ikna etti. Tutu'nun hatrını kıramayan genç teknik adamın istifa kararından vazgeçtiği belirtildi.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU, Selçuk KAYA, Salim YILDIZ