Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, TÜBİTAK Bilim Fuarları'na katılan lise öğrencilerinin gerçekleştirdiği 25 proje, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Fuarın açılışı öncesi konuşan Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hedef olarak göstermiş olduğu çağdaş uygarlık yüzeyine çıkma azmı ve gayreti içerisinde olan gençleri elbette bilimsel veriler doğrultusunda hareket ederek Türkiye'nin ve insanlığın gelişmesi için üstüne düşen görevi yapmaya hazırdır. Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz 25 proje ile tahütte bulunarak bunu göstermiştir" dedi.

ATABERK'İ KURDUK
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, Atakum Belediyesi olarak bilimi çok önemsediklerini belirterek, "Belediye olarak bilimi oldukça önemsiyoruz. Bu okulumuzun da bilime verdiği desteği yakından takip etmekteyiz. İlçemizde farklı bir konsep oluşturduk. Üniversite gençlerimizle ortaklaşa Ataberk İlim Derneğini kurduk. Gençlerimize Atakum Belediyesi olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ÖNCÜ OLDULAR
Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, "Proje yapmak son zamanlarda bakanlığımzın üzerinde durduğu bir alan oldu. Ülkemizin lider olması için bu tür projelere önem veriyoruz. Atakum'da Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diğer okullara öncü oluyor. Bakanlığımız da bu okulumuz ile ilgili övgü dolu sözler söylemektedir. Lider ülke olmamız için proje üretmeye çocuk yaşlarda başlanmalıdır. Öğrencilerimizin de bu tür proje yarışmaları ve fuarları ufuklarını açmaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş ve Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Saraç, öğrencilerle birlikte yaptı. Açılışın ardından açılan öğrencilerin yaptıkları projeler incelendi.

Bayram OK