Samsunspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Fedayi Aksoy, kulüpteki maddi sıkıntılardan dolaylı olarak kendilerinin de etkilendiğini söyledi. Aksoy, "Antrenörün kafası rahat olmazsa, sporcuya bir şey veremez. Burada bazı sıkıntılar var. Antrenörler maaşlarını alıyor ama yeterli mi, değil. Zaman zaman ödemelerde gecikmeler oluyor ve antrenörler bundan etkileniyor" dedi.

EN KÖTÜSÜ U-17 TAKIMI

Samsunspor altyapı takımlarının bir çoğu sezonu noktalarken, Gençlik Geliştirme Sorumlusu Fedayi Aksoy, geride kalan sezonu değerlendirdi. Aksoy U-16 ve U-14 Takımı'nın gruplarını birinci bitirerek Türkiye'nin en iyi 16 ekibi arasına kaldığı, U-15 Takımı'nın grup ikincisi ve U-17 Takımı'nın da Elit Lig'de son sırayı aldığını ifade etti. PTT 1. Ligi'ndeki takımların altyapılarıyla yarışan U-21 ekibi son hafta öncesi 11. sırada, U-19 Takımı da 7. sırada bulunuyor. Yeni başlayan ve ilk devresi biten U-13 Ligi'ndeki ise Samsunspor yoluna namağlup devam ediyor.

5 YILLIK PLANLAMA

Aksoy, Temmuz ayında göreve geldiğini ifade ederek, "İlk olarak altyapıdaki hiyerarşik düzeni kurup, herkesin görev tanımını yaptık. Benim önderliğimde önce antrenör ardından da sporcuları eğittik. Takımlarımızın liglerde aldıkları sonuçlar, benim istediğimiz biraz altında kaldı. Tabiki bu uzun süreli bir planlama. Ben 5 yıl içerisinde gerekli şartlar oluşturulduğunda Samsunspor'un dışa bağımlılığının en aza ineceğini iddia ediyorum. Bunun için gerekli bilgi, birikim ve insan var. Maddiyat, tesis gibi diğer konular da sağlanırsa, planlama sağlıklı işler" dedi.

SAHA SIKINTISI YAŞIYORUZ

Fedayi Aksoy şöyle devam etti: "10 yaştan itibaren 13 yaşa kadar iyi bir jenerasyon yakaladık. Bunlar geleceğimiz. Skoru ön planda tutmadan bu çocuklarımızı eğitiyoruz. 14 yaşından itibaren yarışmaya başlayacak. U-14, U-15 ve U-16 takımlarımız sezonu iyi bitirdi. Bu takımlarımızdan bir çok oyuncu Milli takıma seçildi, bir çoğu da Milli takımlar havuzunda yer alıyor. Bunlar doğru işler yapıldığının göstergesi. Merkezde çim saha olmadığı için bazı zorluklar yaşıyoruz. Çarşamba ve Bafra'da maçlar oynuyoruz. İnşallah merkeze de çim sahalar yapılır."

ZAMAN ZAMAN GECİKİYOR

Aksoy, kulüpteki maddi sıkıntıların altyapıya yansıyıp yansımadığına yönelik sorumuza ise, "Benim işim eğitim ve buraya bunun için geldim. Biz fiziksel, mental ve sosyal olarak sporcularımıza eğitimler veriyoruz. Kulübün ekonomik sıkıntıları dolaylı yoldan bizi de etkiliyor. Tüm kamuoyu da biliyorki kulübümüz ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Antrenörlerimizin maaş alma sıkıntısının olmadığını biliyorum. Ama aldıkları yeterli mi, değil. Zaman zaman burada maaşlar gecikebiliyor ve antrenörlerimiz de bundan etkileniyor. Antrenör rahat olmazsa, bize bir şey veremez."

Selçuk KAYA