Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, 2015 yılı Aralık ayı 26. birleşiminin 1. oturumu, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. İlkadım İlçesi Belediye sınırlarında olan Unkapanı Caddesi ile ilgili plan değişikliği önerisine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu meclis üyesi Mustafa Tüfek itiraz etti.

PLANLAMANIN MANTIĞINA AYKIRI

Trafiğin ve bina yoğunluğunun o caddede maksimum olduğunu ifade eden Tüfek, ''Bu yoğunluklarının arttırılması planlamanın mantığına aykırıdır. İlkadım ilçemizin bu bölgelere sıkışık durumunu çözmek için, İlkadım'ı yukarı ve güneye taşımak için çaba sarfediyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin ek binasını yıkıyoruz, bu doğru bir şey. Burada belediye birtakım imkanlar kazanacak diye imar planı değişikliğine gitmek, imar cinayetidir. Ayrıca belediyemizi güçlendirmek istiyorsak başka bir mantık da olabilir, Cumhuriyet Meydanı'nı verelim orayı yapsınlar o zaman. Gelecekte keşke bu izni vermeseydik, keşke oy kullanmasaydık gibi bir söylem içinde olmayalım. Bu nedenle biz grup olarak bu maddeye olumsuz oy vereceğiz'' diye konuştu.

YEŞİL ALAN BELİRSİZLİĞİ

İlkadım İlçesi, Hançerli Mahallesi'nde yapımı devam eden özel sağlık tesisinin yeşil alan ve altındaki otopark kullanımı ile ilgili maddeye de itiraz eden Mustafa Tüfek, ''Bu alandan kaldırılan park alanının düzenlenmesi bölge idare mahkemesinde vatandaşın haklılığı teyit edildi. Bu teklifin yargı süreci devam ederken getirilmesi ve mahkeme kararının ne kadarını kapsıyor konusunda bir şey bilinmiyor. Galiba otopark alanı olarak sağlık tesisine verilen yerin üstünde intifa hakkı tesisi denmek suretiyle plan geçirilmek isteniyor. Aslında burada kaldırılan yeşil alanla ilgili hiçbir çalışma yapılmamış. Otopark alanını çözüyoruz ama yeşil alan konusu askıda kalmış oluyor. Bu nedenle tavrımız yine olumsuz olacak'' ifadelerini kullandı.

CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek'in itiraz ettiği her iki madde de oy çokluğu ile Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı.

Zerrin SOMUNCU