ABD destekli Radyo Ozodlik tarafından yapılan habere göre, Özbekistan'ın özerk bölgesi Karakalpakistan Cumhuriyeti'nde bulunan Nukus kenti öğretmenlerine yetkililer maaş yerine civciv verdi. Radyoya açıklamalarda bulunan öğretmenlerden bir tanesi bu durumun utanç verici olduğunu ifade ederken, 'Geçen yıl da maaşları patates, havuç ve balkabağıyla ödediler. Bu yıl da para yerine civciv veriyorlar. Bize civciv lazım olsaydı pazardan alırdık.' dedi.

TANESİ 2.5 DOLAR

Maaşların civcivle ödendiği bölgede, verilen civcivlerin tanesinin 2.5 dolardan hesap gördüğü, bu durumun pazardaki fiyatlardan neredeyse 2 kat daha yüksek fiyatla hesaplama yapıldığını gözler önüne serdi. Radyoda konuşan bir diğer Özbek vatandaş, 'Bunda ne sorun var? Kahvaltıda tavuk çorbası, öğlen tavuk kızartması ve akşam da tavuk yeriz. Hiç olmazsa vitamin alırız' dedi.

Özbekistan ekonomisinde yaşanan problemler nedeniyle devlet memurları iki aydır maaş alamadığı gibi, bazı bölgelerde alınan maaşlar da patates, civciv ve havuç gibi ürünlerle ödeniyor.