Turhal'da "Ayı" lakaplı uyuşturucu satıcısı E.E'nin (47) uyuşturucu getireceği bilgisini alan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin kullandığı aracı durdurdu. Araçta E.E., T.V .(27) ve M.Y.'nin (19) bulunduğunu gören polis, yaptığı aramada araçtaki paspas üzerinde 'Dr' yazılı yeşil renkli 20 adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Polis, E.E'nin evinde yapılan aramada ise aynı özellikte 258 adet uyuşturucu hap, tütün ve esrar karışımları, uyuşturucu yapımında kullanılan bitkiler buldu. Yapılan araştırmada hapların bir kısmının M.G'ye (40) satıldığı tespit edildi. M.G'nin evinde yapılan aramada ise çeşitli miktarlarda Hint keneviri tohumu, esrar maddesi ile 1 adet ruhsatsız tabanca ve 18 adet mermi bulundu.

Bir diğer olayda ise S.U.'nun (31) Turhal Cumhuriyet Mahallesi'nde uyuşturucu sattığı ihbarını alan polis, S.U.'yu kısa sürede yakaladı. Zanlının yapılan üst aramasında şeffaf poşet içerisinde pembe renkli, üzerinde 'Porsche' yazılı 14 adet hap ve 11 gram uyuşturucu bitkisi ele geçirildi. Polis ele geçiren ürünlerin tamamına el koydu.

Uyuşturucu sattığı tespit edilen zanlılar, 'uyuşturucu madde imal ve ticareti ile 6136 sayılı Kanun'a muhalefet' suçlarından alınan ilk ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkeme tarafından M.G. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, E.E, T.V, M.Y. ve S.U. tutuklanarak cezaevine gönderildi.