Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar'ın cenazesi memleketi Samsun'un Kavak İlçesi Kuzalan Mahalesi'ndeki babasının evine getirildi. Burada evinin önünde Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helallik alındı. Şehidin annesi Fadime Gürpınar babası Yılmaz Gürpınar, kardeşleri Okan ve İclal Gürpınar ile 22 Nisan'da nişanlandığı Pınar Arslan gözyaşlarına boğuldu.

Samsun'a şehit ateşi düştü!

Şehit annesi sarıldığı oğlunun tabutunu öperek, "Annem nasıl dayanayım sana oğlum? Sen bayrağı seviyordun annem. Bayraklara sarıldın da geldin mi annem? Doyamadım sana yavrum" diye feryat etti.

Pınar Arslan tabuta sarılarak şehit nişanlısının fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi İclal Gürpınar da ağabeyinin tabutuna sarılarak "Canıma ağabeyim. Sensiz ne yaparız şimdi" diyerek ağladı.

Öte yandan Şehit Özel Harekat polisi Ersan Gürpınar'ın Van'da görev yaptığı geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi. Şehidin Van'da birlikte görev yaptığı ve Şırnak'ta da görev yaptıktan sonra olaydan iki gün önce Van'a dönen silah arkadaşları da cenaze evinde aileye taziyede bulundu.

Şehit Gürpınar'ın silah arkadaşlarını birinin kolunda bulunan bantta Enfal Süresi'nden "Onları siz öldürmediniz, fakat Allah öldürdü onları" Türkçe ve Arapça yazılı ayeti ise dikkat çekti.

Şehidin tabutu başında önce tören mangasında görevli polisler daha sonra da özel harekat polisleri nöbet tuttu. Dua edilmesi ardından özel harekat polislerinin omuzlarına aldığı tabut cenaze aracına götürüldü. Cenaze daha sonra namazın kılınacağı Kavak İlçe merkezindeki Merve Camii'ne götürüldü.