Son dönemde sürekli olarak artışta olan altın fiyatlarında düşüş gerçekleşti. Birçok kişiye göre altın fiyatları yükselmeye devam edecekken, 121.8 liraya kadar çıkan altın gram fiyatı, günü 121.3 liradan tamamlamıştı. Bugün ise, altınının ons fiyatlarında yaşanan düşüş etkisiyle gerileyen gram altın fiyatları, öğlen saatlerine doğru 120.6 liraya kadar geriledi. Saat 11:00 sularında 120.6 liradan işlem gören altın gram fiyatı, ilerleyen saatlerde 120 liraya kadar düştü.

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşün, altının ons fiyatlarında yaşanan düşüşle doğru orantılı olduğu ifade edilirken, dün altın ons fiyatı %0.87 oranında artış göstermiş, bu nedenle de altın fiyatları artışa geçmişti. Bugün ise altın ons fiyatının düşüşe geçmesi ve 1.272 dolardan işlem görmesi, altın fiyatlarının düşmesine neden oldu.

ALTIN ALINMALI MI?

Altın piyasasını yakından takip eden isimlere göre, son birkaç günde yaşanan altındaki fiyat artışının temel sebebi olarak dolar kurunda yaşanan artış gösterildi. Dolar kurunda yaşanan artıştan destek bulan altının, fiyatlarının yükseldiği ifade edilirken, uzun vadede dolar kurunda yaşanacak olan dalgalanmaların altın fiyatlarını olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da saat 11:00 itibariyle çeyrek altın 198 liradan işlem görürken, Cumhuriyet Altını 808 liradan işlem görüyor.