TÜRSİD'in İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Konya, Antalya ve Kayseri illerinden gelen temsilcilerin katıldığı toplantıda Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, TÜRSİD Genel Sekreteri Aysun Durna ve TÜRSİD Araç Komisyonu Başkanı İzzet Ata hazır bulundu.

Samsun'un ilk kez ev sahipliği yaptığı Araç Komisyonu Toplantısında TÜRSİD Araç Komisyonu Başkanı İzzet Ata açılış konuşmasına; bir önceki toplantıda, 6. Araç Komisyonu Toplantısı için kendilerini Samsun'a davet eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. yöneticilerine ve komisyonda yer alan Samulaş teknik kadrosuna teşekkür etti. TÜRSİD Araç Komisyonu'nun bilgi ve deneyimlerin paylaşılarak işletmelerin tecrübelerden istifadesi açısından üyelerine önemli kazançlar sağladığını belirtti. Ata, 2 yıldır komisyon başkanlığı görevini yürüttüğünü ve toplantının ilk gününde yapılacak olan seçim ile yeni komisyon başkanının seçileceği bilgisini vererek, katılımcılara teşekkür etti ve konuşmasını tamamladı.

GÜRKAN, ŞEHİDİMİZİ UNUTMADI

Toplantıya ev sahibi olarak katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan yaptığı açılış konuşmasında katılımcıları Samsun'da misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Şırnak'ta şehit olan Samsunlu Polis Memuru Ersan Gürpınar ve bu coğrafyada huzurlu ve mutlu yaşam için hayatını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı dileyen Kadir Gürkan, 'Kent içi raylı sistem işletmecilerinin bir araya gelerek operasyonel, idari ve teknik anlamda birbirleriyle iletişim halinde olmaları, proaktif bir yaklaşımla karşılaşılan ve karşılaşılabilecek risklerin önceden öngörülerek çözüm önerilerinin oluşturulması önemlidir. Bununda ancak sektörel sivil toplum kuruluşlarıyla olabilir' dedi.

Araç komisyonunda yer alan tüm kent içi raylı sistem işletmecilerinden temsilcilerin yaptığı sunumlar ile devam edecek olan toplantıda, alt çalışma komisyonları yaptıkları faaliyetler ile ilgili olarak sunum ve bilgilendirmelerde bulundular.

İlk gün devam edecek bilgilendirme toplantılarının ardından ikinci gününde Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.'de yapılacak teknik gezinin ardından toplantı sona erecek.