Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Devletin Güvenliği ve Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği ve 6415 sayılı Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, Çorum Sulh Ceza Hakimliğinin arama kararlarına istinaden il merkezinde biri depo olmak üzere 19 adreste arama yapıldığı, haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden A.O.B., Ö.E., Ş.B. ve A.A. adlı şahısların yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelilerin soruşturma işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle Çorum Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Gecikmesinde sakınca bulunması gözetilerek, Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen arama kararlarına istinaden, adreslerinde bulunamayan 14 şüphelinin yakalanabilmesi için Çorum il merkezinde bulunan 21 ev ve 2 yurt binasında ayrıca arama yapılmıştır.Arama yapılan depo, ev ve yurtlarda bir kısım dijital ve yazılı materyale el konulmuştur. 14 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Soruşturma safahatından ve sonucundan gerektiğinde, ayrıca bilgi verilecektir.'