MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 1 Kasım seçim sonuçlarını bahane ederek partilerinin yapısını bozmak isteyenlerin operasyon başlattığını ve 543 üst kurul delegesinin imzasıyla, Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi'nde başlayan hukuki sürecin henüz tamamlanmadığını söyledi.

Tekin, "Bu konuda hukuki süreç devam ederken, kurultayın yapılamayacağı bütün kamuoyunun malumudur ki, hukuki olmayan bir kurultayın yapılmaması için, Ankara Emniyeti de adresi malum olan salonun etrafında önlem alacağını ve kimseyi salona yaklaştırmayacağını da açıklamıştır. Yargıtay da MHP ile ilgili dosyayı incelemeye almış, Mayıs ayı içinde karar vereceğini duyurmuştur. Bu kadar aceleci davranmaları, hukuki sürecin sonuçlanmasını bekleyememeleri, başka başka hesaplar içerisinde oldukları konusundaki kaygılarımız artırmaktadır. Bütün süreç bu kadar açık ve aşikar ilerlemesine rağmen, günlerdir bazı basın organlarında ve özellikle sosyal medyada asılsız haberler ve sahte belgeler paylaşarak suyu bulandırmaya çalışmak, 15 Mayıs 2016 tarihinde Kurultayın olmayacağını çok iyi bilen, fakat bildiği halde insanları Kurultay yapılmayacak bir salona götürmek için organizasyonlar yapmak, değişimden yana tavır koymuş, MHP'lileri bilinçli ve kasıtlı olarak polisle karşı karşıya getirmek için uygulanan bir tezgahtır" dedi.

FIRSAT VERMEYELİM
Tekin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu tezgah belki bazılarının şahsi hırslarını tatmin edebilir ancak, Milliyetçi Ülkücü Hareket'te, Allah korusun çok derin yaralar açabilir, telafisi çok zor kırgınlıklar doğurabilir, böyle bir sonucunda camiamızın hayrına olmadığı gün gibi ortadadır. Böylesi istenmeyen durumların ortaya çıkması ancak MHP'den kopmak, koptuktan sonra da geri dönmemek, giderken de yanında kırgın ve küskün bir kesim oluşturup götürmek isteyenlerin çirkin tezgahının ürünü olabilir. Tüm ülküdaşlarımı bu tuzağı görmeye, sağduyuya, hukuki sürecin sonuçlanmasını ve Genel Merkezimizin izleyeceği yolu beklemeye, böylece sürecin daha da gerilmesine fırsat vermemeye davet ediyorum. Biz Ülkücüler gidecek başka bir ocağımız yuvamız olmadığı bilinciyle bir ve beraber kalarak Türk düşmanlarının ve MHP düşmanlarının sevinmelerine fırsat vermeyelim. "