Samsun'da MHP'nin muhalifleri, 15 Mayıs'taki tüzük kongresi öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

Canik'te bir otelde düzenlenen toplantıya MHP'de Genel Merkez tarafından görevden alınan eski İl Başkanı Ömer Süslü ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra görevden alınan eski ilçe başkanları katıldı.

BAŞKAN KILAĞUZ DA YER ALDI
Toplantıda Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz'un da yer alması dikkat çekti. Meral Akşener'i, Samsun'daki mitingi öncesinde makamında ağırlayan Kılağuz, toplantıda da Ömer Süslü'nün yanında oturdu. Başkan Kılağuz, "MHP'de muhalifleri mi destekliyorsunuz" sorusu üzerine, "Benim için önemli olan Türkiye'nin güçlü bir milliyetçi harekete sahip olmasıdır. Milliyetçi hareketin kendisini yenileyip güçlenmesi şart. Ülkücülerin artık böyle dar salonlarda değil meydanlarda toplanması gerekiyor" dedi.

KARARIMIZDAN PİŞMAN OLMADIK
Samsun'un seçilmiş son teşkilatları olarak dün söylediklerini bugün de tekrarladıklarını dile getiren eski İl Başkan Ömer Süslü, "İstişareyle aldığımız kararlarımızdan hiç pişman olmadık ve bugün olsa yine aynı kararı alacağımızdan da eminiz. Parti içerisinde verdiğimiz bu demokrasi mücadelesi artık MHP'ye Genel Başkan seçiminden çıkmış, geleceğin başbakanının seçileceği, yıllardır horlanan, dışlanan, ötekileştirilen ve hakkı yenilen kavruk Anadolu çocuklarının kurtuluş umudu olarak bir kurtuluş mücadelesine dönmüştür" dedi.

NAMUSUNUZU KURTARIN!
"15 Mayıs'ta yapılacak kongrede, olumsuz görüntüler yaşanabilir mi?" şeklindeki soruyu ise Süslü, "Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir. Biz şimdiye kadar bu düsturla hareket ettik. Bundan sonra da bu düsturla hareket edeceğiz. Böyle bir kaygımız hiç yok bundan sonra da olmayacak" diye cevapladı.

Ankara'daki kongreye Samsun'daki 17 üst kurul delegesiyle gideceklerini belirten Ömer Süslü, Yargıtay üyelerine yönelik, "15 Mayıs'tan önce kararınızı verin ve Türk hukuk sisteminin namusunu kurtarın" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU