Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesinde görevli öğretmenlerle biraraya geldiği kahvaltıda, "Biz Samsun olarak çok şanslıyız. Çünkü Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Samsunlu ve ne talep ediyorsak, yapıyor" dedi

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesinde görevli öğretmenlerle kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ile Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt da katıldı. Öğretmenlerle sohbet eden Vali Şahin, ardından projenin önemine değinerek, yapılan çalışmaları anlattı. Vali Şahin, ardından öğretmenlere seslenerek, "Kolay olmayan kutsal bir iş yapıyorsunuz. Çocuklara bir şey öğretmek çok keyifli. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

NE İSTİYORSAK YAPIYOR
Vali Şahin; "Bu sene proje kapsamında 10 bin öğrenci hedefi koyduk. Bugüne kadar 8.200 öğrenciye yüzme öğretmiş bulunuyoruz. Amacımız, yaptığınız çalışmanın Türkiye'ye rol model olduğunu göstermektir. Seneye 15 bin öğrenci hedefliyoruz. Umarım Milli Eğitim Bakanlığı yaptığımız projeyi seçimlik bir uygulama, bir ders veya Samsun modeli olarak kayıtlarına alır. Projenin sonuçlarını biz de üst düzeyle paylaşacağız. Öğretmenlerimiz önemli bir projeye imza atıyor. Tarih yazıyorlar, belki de bir miladı başlattılar. Biz Samsun'da şanslıyız. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'tan ne talep ettiysek bugüne kadar olmaz demedi. Özellikle de bu projeyi sevdi. Kendisine de çok teşekkür ediyorum" dedi.