Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin hiçbir müzakere masasında ve hiçbir şart altında birliğinden, beraberliğinden ve mücadelesinden feragat etmeyeceğini belirterek "Bazı konular vardır ki bunların üzerinde müzakere yapılmaz. Terörle mücadele bunlardan birisidir" dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 8 askere Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Bakan Kılıç, "Şehit haberleriyle hepimiz gerçekten derinden etkilendik. Bu sabah, ülkemizin birliğini, beraberliğini bölmek amacıyla hareket eden vatan hainleri tarafından yapılan saldırıda 8 askerimiz şehit düştü. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Ailelerine, milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

'ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE İHANET EDENLERİN KARŞISINDAKİ EN BÜYÜK CEVAP BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ'

Terör karşısında birlik içinde hareket etmemiz gerektiğini belirten Kılıç, "Bu üzücü olayları yaşadığımız zaman aslında bir açıdan baktığımızda bugün yaptığımız bu tür çalışmaların önemi daha da çok ortaya çıkıyor. Çünkü bizi bölmeye çalışanların, ülkemize ve milletimize ihanet edenlerin karşısındaki en büyük cevap birliğimiz, beraberliğimiz ve aynı zamanda hem uluslararası hem de ulusal anlamda yaptığımız farklı çalışmalardır' diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN HİÇBİR MÜZAKERE MASASINDA VE HİÇBİR ŞART ALTINDA ÜLKESİNİN BİRLİĞİNDEN, BERABERLİĞİNDEN VE KENDİ MÜCADELESİNDEN FERAGAT ETMEYECEK'

Türkiye'nin hiçbir şart altında birliğinden ve beraberliğinden feragat etmeyeceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, 'Gençlerimizin, bu ülkenin birliği ve beraberliği için ortaya koymuş oldukları fedakarlıkların bilincinde olarak, bu fedakarlıklarına saygı göstererek, değerini bilerek yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Bu anlamda Türkiye'nin hiçbir müzakere masasında ve hiçbir şart altında ülkesinin birliğinden, beraberliğinden ve kendi mücadelesinden feragat etmeyeceğini zaten Sayın Cumhurbaşkanımız dile getirmişti. Tekrar burada dile getiriyoruz. Bizden terörle mücadele konusunda, kurallarımızı kanunlarımızı gözden geçirmemizi isteyenlere şunu söylüyoruz; önce kendi ülkenizdeki terörle mücadele konusunda ne yaptığınıza bakın, ondan sonra gelip bizden herhangi bir şey talep edin. Yıllarca Türkiye'deki çok önemli bir takım konuların içerisinde olan ve sizlerden istenen teröristleri iade etmemekle göstermiş olduğunuz tavırları gözden geçirin. Biz her zaman şunu söyledik; Avrupa Birliği üyeliği Türkiye için stratejik bir hedeftir, Türkiye kendi özüyle kurallarıyla kanunlarıyla yolunda devam eder' diye konuştu.

'TERÖRLE MÜCADELEDE MÜZAKERE YAPILMAZ"

Bakan Kılıç, Avrupa Birliği ile bir müzakere içerisinde orta yolda anlaşılması gereken, belki değişiklikler yapılması gereken bazı konuların olabileceğini belirterek, "Bazı konular vardır ki bunların üstünde müzakere yapılmaz. Terörle mücadele bunlardan birisidir. Terörle mücadelede tüm dünyanın birleşmesi gerekiyorsa da terörle ilgili olarak tanımları gözden geçirmesi gerekir. Çünkü terörün nerede, nasıl ve kim tarafından ne zaman vuracağı belli olmaz' diye konuştu.

'TERÖRE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ'

Bakan Akif Çağatay Kılıç, son günlerde, Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için 'Acaba maçları seyircisiz mi oynatsak, yoksa seyircili mi oynatsak?' şeklinde bir tartışmanın olduğunu hatırlatarak, 'Teröre karşı birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak zorundayız. Paris'te, Londra'da, Brüksel'de ya da Berlin'de terör saldırısı olduğu zaman sesinizi yükseltip, İstanbul'da, Ankara'da, Diyarbakır'da, Samsun'da ya da ülkemizin herhangi bir yerinde olduğu zaman sessiz kalmakla olmaz. Her zaman beraber olmalıyız. Bizler, 'Terörün her türlüsüne karşıyız' diyorsak, bizlere dost olarak hareket eden dostlarımız da bu noktada açık ve seçik olarak yanımızda durmaları gerekmektedir' ifade etti.

'ŞEHİTLERİMİZE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR"

Sporun, birlikte Fair-play içinde hareket etmek olduğunu belirten Kılıç, 'Bu anlamda bütün kulüplerimizin, tüm spor camiamızın, sadece futbolun değil tüm spor dallarının da geliştirilmesi ile ilgili olarak yapılacak çalışmalar, bu birlik ve beraberliğin ortaya koyduğu bir mesajdır. Farklı renklere gönül vermiş taraftarlar tabii ki var ama işin özünde hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, bu ülkenin evladıyız. Dolayısıyla saha ve tribünlerdeki yaklaşımımızın bu anlamda çok dikkatli olması gerekir. Ülkemiz için canını ortaya koyan şehitlerimize karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğun bilincinde olarak bu görevi ifa etmemiz ve aynı zamanda spor içerisindeki çalışmaları yapmamız gerekiyor' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ, vakfın yeni merkezinin açılış kurdelesini birlikte kesti.