Belediyedeki hizmetlerin daha hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla 4 yeni araç, Başkan Zihni Şahin'in de katıldığı törenle hizmete girdi.

Belediye önünde yapılan araçların tanıtım programına Kaymakam Halis Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, belediye başkan yardımcıları ve belediye personeli katıldı.

Başkan Şahin yaptığı konuşmada, "Büyükşehir yasası ile birlikte hizmet alanımız genişledi. Hizmet alanımızın genişlemesi ile bazı sıkıntılar yaşadık. Önemli bir araç hazırlığımız yoktu. Mücavir alanda hizmet vermeye çalışırken 119 mahalle hizmet alanımıza katıldı. Bafra sınırları genişledi. Daha iyi hizmet verebilmek için 4 yeni araç yükleyici, yama aracı, greyder ve bir kamyonu hizmete sokarak yüzde önemli bir açığımızı kapatmış olduk' dedi.

KÖYLÜNÜN YERİNİ SATTI DİYENLER VAR

Şahin şöyle devam etti: "Köylünün yerini sattı diyenler var. Satılan yerler bizim belediyenin tapulu arazileri. Satılan yerler bizim kiraya vermiş olduğumuz yerlerdi. Kira gelirlerinde sıkıntılar yaşıyorduk. Bu hizmetleri yapabilmemiz için de araç parkını genişletmek gerekiyordu. Belediyemize ait yerleri satıp değerlendirmek istedik ve bu konuda muhtarlarımızdan da destek aldık.'

Kaymakam Halis Arslan da 'Bafra sınırları genişledi. Büyükşehir Belediyemiz de her aradığımızda onlarda çok hassas davrandılar. Değişim kolay olmuyor. Yeni yasa ile bir takım uygulamalar oldu. Bir takım sıkıntılar oluştu ama bu sıkıntılar aşılacaktır. Makine parkının genişlemesi ile işler daha planlı yapılacaktır" şeklinde konuştu.