Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Altınordu ilçesi Bayadı Mahallesi'nde yer alan tarihi Kurul Kalesi'nde arkeolojik kazılarının devam edeceğini, ayrıca Fatsa ve Ünye'deki tarihi alanlarda kazı çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ilk arkeolojik kazısı özelliğini taşıyan ve 2100 yıl önce Pers İmparatorluğu'nun Amasya merkezli eyaletin kralı 6. Mithridat dönemine ait olduğu tespit edilen tarihi Kurul Kalesi'nde 5 yıldır sürdürülen kazılara geçen yıl destek vermeye başladıklarını hatırlatan Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, 'Arkeolojik kazı alanlarını genişleteceğiz. Kurul Kalesi arkeolojik kazılarının ardından Ünye'de Ünye Kalesi ve Fatsa'da Cıngırt Kalesi alanlarında da arkeolojik kazı başlatacağız' dedi.

Ünye Kalesi ve Fatsa Cıngırt Kalesi'ndeki kazıların henüz başlamadığına dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, 'Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle birlikte diğer iki kalede de çalışma yapmak istedik. Biz buralarda yapılacak çalışmalarda ayni ve nakdi yardım sağlayacağız. Kurul Kalesi'nde kazılar Haziran ayında başlayacak. Tarihin adım adım gün yüzüne çıkarılacağı Fatsa ve Ünye'deki kazı çalışmalarına ise en kısa zamanda başlanacak' diye konuştu.

Çöpoğlu ayrıca Mesudiye İlçesi Çavdar Mahallesi'ne bin 152 metrekare ve Fatsa İlçesi Bolaman Mahallesi Kömürlük mevkisine de 2 bin metrekare olmak üzere toplam 3 bin 152 metrekarelik alanı kapsayan iki adet cami yapılacağını da sözlerine ekledi.