Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Aşağıçinik Ortaokulu öğrencileri ile birlikte işaret diliyle engelliler haftasını kutladı.

Aşağıçinik Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan sessiz mesaja katılarak öğrencilerle birlikte işaret dili vasıtasıyla Engelliler Günü'nü kutladıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 'Çevremizde arkadaşlarımızda, sevdiklerimizde veya ailemizde doğuştan veya çeşitli nedenlerden dolayı engelli olan bireyleri görmekteyiz. Onlar bizim içimizde farklılıkları barındıran en önemli varlıklarımızdır. Onların yaşamını kolaylaştırmak ve önlerindeki engelleri kaldırmak bizlerin en büyük görevidir. Çevresini, yaşadıkları yeri, ortak kullanım alanlarını engellilerin kullanılabileceği şekilde düzenlemek bizlerin asli görevleri arasında yer almaktadır. Yaptığımız her işte, her projede engellilerimizi düşünerek hareket etmeye gayret ediyoruz. Artık tüm ortak yaşam alanlarını, parkları, kaldırımları, binaları engellilerin kullanabileceği şekilde yapıyoruz' dedi.

Samsun'da 2017 yılı içerisinde düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatı'nın bir kısmının Tekkeköy'de yapılacağını belirten Togar, 'Biz de olimpiyatlara kadar ilçemizi engellilere engel olmayacak şekilde düzenlemek adına bir dizi çalışma başlattık. Kaldırımlarımıza engelliler için şeritler yerleştirdik. Engelli rampaları koyduk. Tüm yapılan yollar, kaldırımlar, parklar ve tüm ortak yaşam alanları engelsiz şekilde yapılıyor. İlçemiz her yönüyle engelsiz oluyor ve dünya işitme engelliler olimpiyatına da hazır hale geliyor' diye konuştu.

İŞARET DİLİYLE ENGELLİLER HAFTASI'NI KUTLADILAR

Başkan Togar sözlerini şöyle tamamladı: 'Bugün Aşağıçinik Ortaokulu'ndaki 120 öğrencimizin işaret dilini kullanarak ifade ettikleri engelliler haftası mesajına katılarak birlikte mesaj verdik. Öğrencilerimize öğretmenleri tarafından işaret dili öğretilmiş. Buradaki öğrenciler işaret dili yardımı ile dünyanın dört bir yanındaki işitme engelliler ile iletişim kurabilecek. Böyle güzel bir etkinlik yapmaları ve işaret dilini öğrenmelerinden dolayı öğrencilerimizi kutluyorum. İşaret dilini öğreten öğretmenimize de teşekkür ederiz. Tüm engelli kardeşlerimizin engelliler haftası kutlu osun.'