Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Satranç Topluluğu'nun organize ettiği, OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve OMÜ Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleşen '16. Geleneksel Bahar Kupası 19 Mayıs Satranç Turnuvası' başladı.

OMÜ Öğrenci Yaşam Merkezi'nde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan'ın başlangıç hamlesiyle start alan yarışma; açık, 7-10 yaş genel ve 11-14 yaş genel olmak üzere üç kategoride yapılacak ve üç gün sürecek.

Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan başlangıç hamlesi öncesi yaptığı konuşmada bütün yarışmacılara başarılar dileyerek 'Geçen sene de açılış hamlesi bana kısmet olmuştu. Şansınız bol olsun' ifadelerini kullandı. Rektör Yardımcısı Mennan, ardından masaları gezerek satranç sporcuları ile sohbet etti.

Yarışmaya yediden yetmişe 30 farklı ilden 450 satranç sporcu ön kayıt yaptırarak haftalar öncesinden kayıtları doldurdu. Her yıl olduğu gibi çekişmeli mücadelelere sahne olması beklenen yarışma sonucunda dereceye giren 39 satranç sporcusuna nakdi ödül, altın, kupa, madalya, satranç takımı ve satranç kitabı gibi ödüller verilecek.