Samsun İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği, Yıldıray Çınar Eğitim ve Kültür Merkezi'nin hazırladığı 'Öğrenme Etkinlikleri ve El Sanatları' yıl sonu sergisi açıldı.

Yıldıray Çınar Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eşi Hatice Tok, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışı öncesi konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'El emeklerinizi göreceğiz. Yıldıray Çınar Eğitim ve Kültür Merkezimizde çok güzel eserlerle karşılaştık. Bundan dolayı başta kursiyerler olmak üzere, halk eğitim müdürümüz ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Birçok sergiye gidiyorum ama buradaki sergiden etkilendiğimi söylemek istiyorum' dedi.
Unkapanı Kültür Merkezi'nin 1.5 yıl içerisinde modern bir tesise kavuşturacaklarını ifade eden Başkan Tok, 'Unkapanı Kültür Merkezimizdeki fiziki şartlar uygun değildi. Şimdi orayı yenilemek için ihaleye çıktık. İnşallah orada da modern bir kültür merkezi ve hanımlar lokalini faaliyete geçireceğiz. Bu ay sonu itibariyle ihalesine çıkıyoruz. 1.5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde de modern bir tesisi sizlere kazandırmış olacağız' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yıldıray Çınar Eğitim ve Kültür Merkezi'ndeki bayanların yaptıkları giysileri minik çocuklar sergiledi. Daha sonra serginin açılışı yapıldı.

Sergiyi gezen Başkan Tok, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ahşap, resim, cam süsleme, rölyef, çini, cam şekillendirme gibi 26 branşta 700 kursiyerin hazırladığı ve 10 binin üzerinde eserin bulunduğu sergi 3 gün boyunca açık kalacak. Geçen sene yapılan sergide 10 bin TL gelir elde edilirken, bu sene de bu rakamın daha yukarılara çıkacağı belirtildi.