Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Samsun iş dünyasının önde gelen isimleri Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu tarafından organize edilen programda bir araya geldi.

KİRLİLİK VAR

Samsun Valisi İbrahim Şahin, aheng içinde Samsun'a katkılar sağladıklarını söyledi. Vali Şahin, 2003'ten beri golf yönetimi üyesi olduğunu belirterek, "Golf sahasında çimler yeşillenmeye başladı. Golf yönetimini Samsun'a davet ettim. Heyecan verici bir durum. Ancak bir fikir, zihin veya bilgi kirliliği var. 'Golf sporuyla zenginler uğraşır. Hele Samsun'da sizin işiniz mi?' denilerek adeta siyasetciye oy kaybettirecek bir alan gibi gösterme çabaları var. Bu aslında böyle değil. Küçük sayılabilecek ülkelerde bile binlerce golf sahası var, ABD'de binlerce var, Türkiye'de ise on tane yok. Ayrıca bir araştırma var, 60 yaş üzerindeki insanlarda golf sporu yapmak kalp krizini yüzde 90 azaltıyormuş" diye konuştu.

3 MAVİ BAYRAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Samsun'u geleceğe taşıma mücadelesi verdiklerini, özellikle turizm ağırlıklı projelerin ön plana çıktığını kaydetti. Başkan Yılmaz, "Mavi bayraklı şehir olma konusunda ciddi çabamız var. Denizi temiz olmayan sahil şeridi asla turizm yapamaz. Çok şükür Samsun bu sorununu halletti ve daha öteye gitti. Kurupelit Körfezi, Sheraton Oteli'nin olduğu yer ve Canik sahilleri olmak üzere 3 ayrı noktada mavi bayrak müracatımız var. Çünkü buralarda dirhem kirlilik yok. Kirlilik olmaması için yapılacak ne tesis varsa yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde birden fazla mavi bayrağı olan bir şehir olacağız. Mavi bayraklı bir şehir olmak uluslararası platformlarda sizi daha güçlü kılıyor" ifadelerini kullandı.

KÖYLÜLERİ TAHRİK EDİYORLAR

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yapılan çalışmalara değinerek Delta'yı art niyetli insanlardan korumakta kararlı olduklarının altını bir kez daha çizen Başkan Yılmaz, "Orada bazı art niyetliler var. Onlar, 'köylerinizi boşaltacaklar' diye köylülerimizi tahrik ediyor. Köylülerimiz asla böyle bir endişeye kapılmasın. Köylerimizle bizim işimiz yok. Aksine köylerimizi oradaki doğal hayatın inci gerdanlığı olarak görüyoruz. Köylülerimizin hatta ekonomik gelir seviyesini artırmayı planlıyoruz. Tek amacımız art niyetlilerin tecavüzünden orayı korumak. Özellikle avcılık diyerek katliam yapanlara asla geçit vermeyeceğiz" dedi.

GÜLSAN 2 YIL İÇERİSİNDE TAMAM

Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2 sene içerisinde boşaltılacağını dile getiren Başkan Yılmaz şunları söyledi: "Gülsan Sanayi ile ilgili süreç başladı. Plan kararları hızla meclisimize geliyor. Gülsan'da 130 milyon TL'lik kamulaştırma yapacağız. Sanayi sitemizdeki mülk sahiplerinin haklarını ödedikten sonra önümüzdeki 2 sene içerisinde orayı tamamen bitirip rekreasyon alanı olarak şehrimize kazandıracağız. Şehrin nefes aldığı bir peyzaj alanı hedefliyoruz" dedi.

Sinan GÜVEN