Tokat Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen programla kınaları yakılan bedensel engelli gençler bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı. Sabah saatlerinde düzenlenen konvoyla askeri birlikleri olan İl Jandarma Komutanlığı'na uğurlanan asker adayları şehir turu attı. Daha sonra askeri birliklerinde kıyafetlerini giyen 10 engelli genç diğer engelli arkadaşları ile yemin törenine katıldı. Tokat Vali Vekili Mehmet Suphi Küsbeci, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkan Vekili Gülten Göğüş, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, TTSO Başkanı Ahmet Arat ile engellilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 51 engelli Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti. Yemin töreni sonrasında protokol üyeleri engellilere terhis belgelerini takdim etti.

Engelli askerler adına konuşma yapan Jandarma er Sedat Saz, bir günlüğüne askerlik yapsalar da bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatlarının sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ederek, '2016/1 devreler olarak bugüne kadar dedelerimizden, babalarımızdan, ağabeylerimizden devam eden bu kutsal görevi bir günlük dahi olsa devraldık. Bugün hayatımızın en anlamlı günü. Çünkü siz komutanlarımızın, ailelerimizin ve silah arkadaşlarımızın şahitliğinde ve huzurlarından diğer silah arkadaşlarımız gibi bizlerde ant içtik. İçtiğimiz bu askerlik andına bundan sonraki sivil yaşantımızda da bağlı kalacağımıza şeref sözü veriyoruz" dedi.

Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Alacakurt ise 'Gönülden inanıyoruz ki size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz' diye konuştu.

DOĞUŞTAN İKİ AYAĞI OLMAYAN TULUK'TAN ANLAMI MESAJ

Doğuştan iki ayağı olmayan ve yemin törenine tekerlekli sandalyede katılan 22 yaşındaki Ümit Tuluk, bir günlükte olsa asker olmanın sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ülkenin doğusunda devam eden operasyonlarda şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet dileyen Tuluk, 'Keşke oralara gidip vatanımız için bizde mücadele etseydik. Biz de elimizden geleni yapsaydık' diye konuştu.
Oğlu Mücahit Bal'ın asker olduğunu görmenin heyecanını yaşadığını ifade eden Dürdane Bal, 'Çok duygulandım üzüldüm ağladım' şeklinde açıklamalarda bulundu.