Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve Teknik Direktör Elvir Baliç, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Spor Söyleşileri' programında dikkat çekici sözler sarf etti. Beşiktaş'ın Süper Lig Şampiyonluğunu hak ettiğini belirten Baliç, Portekizli teknik adam Vitor Pereria'nın ise Fenerbahçe için doğru bir tercih olmadığını savundu.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ve spor spikeri Yasin Dallı'nın sunduğu programda konuşan Baliç, çocukluğunda alt yapıda futbol oynarken, Real Madrid'in meşhur Santiago Bernabeu Stadyumu'nu rüyalarında gördüğünü belirtti. Futbolculuk yaşamında Real Madrid'de futbol oynadığını hatırlatan Baliç, 'İdealimde Real Madrid'de top koşturmak vardı. Rüyalarım sonunda gerçek oldu' dedi.

'BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ'

Süper Lig'in en iyi futbol oynayan takımının Beşiktaş olduğunun altını çizen Baliç, başarıda Teknik Direktör Şenol Güneş'in büyük payı olduğunu belirtti. Baliç, 'Beşiktaş çok iyi futbol oynuyor. Şampiyonluğu hak etti. Şu an Türkiye'nin en iyi futbolunu oynuyor' diye konuştu.
Fenerbahçe'de Teknik Direktör ile futbolcular arasında sorun yaşanmasının takımı olumsuz etkilediğini de savunan Baliç, bunun takım içinde uyumsuzluk yaşanmasına sebep olduğunu belirtti.

Özellikle Hollandalı Robin van Persie ile Teknik Direktör Vitor Pereria arasında sorunlar yaşandığını belirten Baliç, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Vitor Pereria çok verimli bir tercih değildi. Fenerbahçe yıldız futbolcuları transfer etti. Ancak takımın başına oyuncuların kariyerine saygı duyacağı bir isim getirilmeliydi.'

Bir soru üzerine Galatarasay'ın ligdeki durumuna da değinen Baliç, maddi zorluklara rağmen önümüzdeki sezon çok iyi transfer yapılması gerektiğini vurguladı. Baliç, 'Eğer güçlü bir ekip kurulamazsa takım gelecek sezon da başarılı olamaz' dedi.

'ARDA SABIRLI OLMALI'

Barcelona'da top koşturan Arda Turan ile ilgili değerlendirmede de bulunan Baliç, Avrupa'da futbol oynayan her futbolcunun sabırlı davranması gerektiğini söyledi. Baliç, sözlerini şöyle tamamladı:
'Ben de Real Madrid'de top oynadım. İspanya liglerini ve takımlarını iyi biliyorum. Barcelona'da da yıldız futbolcular var. Arda'nın işi zor, sabırlı davranmak zorunda. Eğer Barcelona'daki durumu istediği gibi olmazsa Avrupa'nın en üst düzeydeki takımlarında da futbol oynayabilecek kapasitede bir futbolcu. Arda, futbol geleceği ile ilgili iyi düşünüp öyle karar vermeli.'