Radyo Programcılığının yanı sıra yerel gazetelerde, internet haber sitelerinde ve edebiyat dergilerinde köşe yazarlığı yapan, gazeteci kimliğiyle de öne çıkan Kaan Ali Kolcuoğlu yazılarını 'Düşbaz' adı altında bir kitapta topladı.

Düz Yazı Yayınevinden çıkan Düşbaz; Kolcuoğlu'nun kendi deyimiyle 'Kaldır kargını Don Kişot, daha çok yel değirmeni var' sözüne atıfta bulunarak kitabıyla ilgili şunları söyledi: '2003 yılından bu yana sürekli yazın dünyasında eleştirel bir yaklaşımla ele aldığım yerel ve ulusal sorunları harmanlayarak kendime has bir dil geliştirmeye çalıştım. İmge ağırlıklı yazı dilini okurların beğenisine sunmakla birlikte dışarıdan bakıldığında Düşbaz'ın şiir olarak tanıtılmasına pek fazla katılmadığım gibi 'deneme' demenin daha iyi bir tanım olduğunu düşünüyorum' dedi.

Kolcuoğlu sözlerine şöyle devam etti; 'Düşbaz kendi içinde iki bölüm 'Hiç'lik Yasası' ve 'Ölü Gelin Sandığı'. Metafor yaparak hikayeyi biraz tersten anlattım.

Ölüm temasıyla başlıyor Düşbaz. Birinci bölüm 'Hiçlik Yasası' şiddet, psikoloji, yalnızlık, kent / şehir politika / siyaset, yoksulluk ve çocuk olmak üzere sekiz kısımdan oluşuyor. İkinci bölüm ise 'kadın' ve 'aşk' konu başlıklarıyla iki kısımdan oluşuyor. Düşbaz şiirlerin, makalelerin, öykülerin ve alıntılamaların toplamı. Benim ve herkesin kendi hikayesi.' diye belirtti.

Kolcuoğlu son olarak '14 – 22 Mayıs tarihleri arasında Çarşamba kitap fuarında gerçekleşecek olan imza günlerime bekliyorum.' dedi.