AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, baba ocağı Çarşamba'da gerçekleştirdiği bir dizi program kapsamında İlçe Kaymakamlığı'nı ve Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

KAYMAKAMA ZİYARET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, Samsun İl Başkan Yardımcısı Hakan Karaduman ve ilçe teşkilat üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette, yapılan faaliyetler hakkında bilgi alan Milletvekili Köktaş, Kaymakam Yıldız'a çalışmalarında başarılar diledi.

DESTEĞE TEŞEKKÜR

Milletvekili Köktaş daha sonra Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kerim Deniz ile Yönetim Kurulu üyeleri ile biraraya geldi. Kulüp binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Deniz, engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar ve kurslar hakkında Köktaş'a bilgiler verdi. Engellilere her zaman gösterdiği destekten ötürü Köktaş'a teşekkür eden Deniz, 26. Dönem Milletvekilliği'nin de hayırlı olmasını diledi.

GURUR VERİCİ BİR TABLO

Herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Milletvekili Köktaş, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Her sağlıklı vatandaş, her an için engelli adayı olabilir. En ufak bir ihmal hata ve kaza neticesi engellilik durumuyla karşı karşıya kalabiliriz. Bu anlayış içinde iktidara geldiğimiz günden itibaren 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla hareket eden AK Parti Hükümetleri, sosyal devlet ilkesini hayatın her alanına yaymanın çabasını vermiştir. İnsan odaklı siyasetimizin bir gereği olarak vatandaşlarımızın temel haklarına kavuşturulması ve hayat şartlarının insan onuruna yaraşır düzeyde iyileştirilmesi temel hedeflerimiz arasında yer almıştır. Geçen zaman zarfında engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyumunu kolaylaştırıcı, her alanda katkı ve motivasyonlarını artırmaya yönelik pek çok düzenleme ve projeyi hayata geçirdik. Hak temelli bir anlayıştan hareketle pozitif ayrımcılık ilkesini anayasal güvence altına alarak engelli vatandaşlarımız için reform niteliğindeki iyileştirmelerin önünü açtık. Yaptığımız icraatlar neticesinde engelli vatandaşlarımızın moral düzeyinin giderek artması ve her alanda gözle görülür hale gelen başarıları ülkemiz adına gurur verici bir tablodur.
Önümüzdeki süreçte engellilerin hayat şartlarını daha da iyileştirme istikametindeki çabalarımız en yoğun şekilde devam edecektir" dedi.

Yalçın KARATAŞ