Fenerbahçe ile CSKA Moskova arasında Pazar günü TSİ 21.00'de Mercedes-Benz Arena'da oynanacak Final Four final maçı öncesinde, bugün karşılaşmanın oynanacağı salonda bir basın toplantısı düzenlendi.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımı Başantrenörü Zeljko Obradovic ile oyuncularımızdan Bogdan Bogdanovic'in katıldığı basın toplantısında CSKA Moskova adına ise Başantrenör Dimitris Itoudis ve oyunculardan Cory Higgins yer aldı.

Basın toplantısında ilk sözü alan söz Bogdan Bogdanovic sarı-lacivertli takımın finalde olmayı hak ettiğini söyledi. Bogdanovic, 'Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Burada olduğum için de mutluyum. Oldukça zor bir maç bizi bekliyor. Finalde oynamayı hak eden iki takımın maçı olacak. Normal sezonda önemli işlere imza attık. CSKA Moskova'da önemli oyuncular var. Zor bir maç bizi bekliyor' şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertli taraftarlar hakkında da açıklamalarda bulunan yıldız basketbolcu, 'Onlar bizi bütün sezon olduğu gibi yine destekleyecekler. Taraftarımız bizim altıncı oyuncumuz. Onların desteğiyle başarılı olmak istiyoruz' ifadeleri kullandı.

OBRADOVİC: 'FİNAL MAÇINI OYNAYACAĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ'
Sözlerine ilk olarak CSKA Moskova ile oynayacakları final maçını değerlendirerek başlayan Başantrenör Zeljko Obradovic, 'Final maçını oynayacağımız için mutluyuz. İlk kez bir Türk takımı finalde mücadele edecek. Taraftarımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. CSKA, kişisel anlamda önemli oyunculara sahip ve iyi bir takım. İyi de bir antrenör var. Yarı finalde Laboral Kutxa'ya karşı gösterdiğimiz performansın daha iyisini finalde sahaya yansıtmalıyız' şeklinde konuştu.

'ŞAMPİYON OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'
CSKA gibi uzun yıllardır Final Four'da mücadele eden bir takıma karşı sonuna kadar savaşacaklarının altını çizen Obradovic, 'Burada olduğum için mutluyum. Maç maç düşünerek buraya kadar yükselmeyi başardık. Hedefimize ulaştık. Bunun sayesinde buradayız. Fenerbahçe, tarihinde ikinci kez Final Four'da ve ilk defa da finaldeyiz. CSKA ise uzun yıllardır Final Four'a kalma başarısı gösteriyor. Biz tamamıyla sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisi yaparak şampiyon olmaya çalışacağız' dedi.

'ITOUDIS'İ ÇOK UZUN YILLARDIR TANIYORUM'
CSKA Moskova'nın Başantrenörü Itoudis ile uzun yıllar birlikte çalıştığını da dile getiren tecrübeli başantrenör, '13 yıl boyunca birlikte çalıştık. Özellikle antrenmanlarda farklı düşünceleri oldu. Ama yardımcı antrenörlerinize güvenmeniz gerekir ve ben çoğu zaman Itoudis'i yardımcı değil eş antrenör olarak gördüm' diye konuştu.

'KOSTAN SLOUKAS'IN FİNALE MOTİVE OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM'
Kostas Sloukas'ın ortaya koyduğu performansı da değerlendirmesi istenen Obradovic, 'Kostas Sloukas'ın çok motive olduğunu söyleyebilirim. Takım içindeki liderler arasında görüyorum. Sakatlıklardan dolayı bizimle birlikte olmadığı zamanlar da oldu ama final maçına motive ve hazır. Tecrübesiyle birlikte takıma önemli katkısı olacaktır' şeklinde bir açıklamada bulundu.

'FARKLI BİR MAÇ BİZLERİ BEKLİYOR'
CSKA Moskova'nın oyun anlayışına ilişkin de bir değerlendirmede Zeljko Obradovic, 'CSKA Moskova oldukça etkili bir takım. Özellikle Kyle çok etkili bir oyuncu. Oyun planları savunmadan başlıyor. Ardından da boş oyuncuyu bulmaya ve sayı kaydetmeye çalışıyorlar. Bu,oyunlarının en büyük parçası. Boş oyuncuyu bulup şuta gidiyorlar. Finalde her şey çok önemli olacak. Dengeli bir şekilde hücum etmeliyiz. Savunmaya çabuk dönmeliyiz. Bir kez daha söylüyorum; farklı bir maç bizleri bekliyor olacak' dedi.
'BASKETBOL BENİM HAYATIM'
Basketbolun kendisi için çok önemli olduğunun altını çizen Obradovic, 'Ben yaptığım işi çok seviyorum. Burada olmaktan dolayı da mutluyum. Her sabah antrenmana giderken çok heyecanlı bir şekilde, oyuncularımla bir an önce bir araya gelmeyi istiyorum. Kendimi şanslı hissediyorum, çünkü sevdiğim işi yapıyorum. İşimde en iyisini yapmaya çalışıyorum. Yeni bir takıma ve yeni oyunculara sahipseniz, bu da yeni heyecan demek. Basketbol benim hayatım ve bundan dolayı da çok mutluyum' diyerek yaptığı işten dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
'YUNANİSTAN'DA YAŞAMA GİBİ BİR FİKRİM VAR'
Antrenörlük kariyerinin ardından Yunanistan'da yaşama fikri hakkında da görüşleri sorulan Zeljko Obradovic, 'Bu benim aklımda olan bir konu. Yunanistan'da bir arkadaşım var. Bir gün Yunanistan'a gidip bir cafe açmayı düşünüyorum' dedi.
'OYUNCULAR TAKIMIN BİRER PARÇASIDIR'
CSKA Moskova'nın kadrosunda yer alan De Colo ve Teodosic ile ilgili de konuşan Zeljko Obradovic, 'De Colo ve Teodosic, kaliteli ve zor oyuncular. İkisi de takımı için oynuyor. Maç içerisinde iyi işlere imza atıyorlar. Onları durdurmamız önemli. Genel anlamda baktığımızda final maçındayız ve 5'e 5 bir maç bizi bekliyor. Bu seviyede bir maç ile ilgili de sadece De Colo ya da Teodosic ile ilgili konuşamayız. Oyuncular takımın bir parçasıdır. Sadece iki oyuncuyla maç kazanılmaz. İyi bir takıma sahipler, iyi de basketbol oynuyorlar. Önlemlerimizi de ona göre alacağız' diyerek takım olmanın önemine değindi.
'TARAFTARIMIZ BİZİM EN ÖNEMLİ PARÇAMIZ'
Son olarak taraftarlar hakkındaki düşünceleri sorulan Fenerbahçe'nin başarılı başantrenörü 'Taraftarımız sadece bizim elde ettiğimiz başarıda değil kulüp için de çok önemliler. En önemli parçalarımızdan biri de taraftarımız. İstanbul'da birçok taraftarımız Kasım ayında bizim yanımıza geldiler ve sürekli Final Four biletleri aldıklarını dile getirdiler. Bizim onlar için yapmamız gereken tek şey sahaya çıkıp sonuna kadar mücadele etmek olacak. Her şey sahada belli olacak. Tüm kalbimle bizi destekleyen herkese teşekkür ederim' diyerek sözlerini noktaladı.
CSKA MOSKOVA CEPHESİ
CSKA Moskova Başantrenör Dimitris Itoudis ise kulüp olarak çok heyecanlı olduklarını belirterek, 'Final maçını bekliyoruz. Uzun bir yolculuğun ardından buraya geldik. Bu sezon Fenerbahçe ile ilk kez karşı karşıya geleceğiz. Zor bir final maçı bizi bekliyor. Fenerbahçe, her yönüyle çok iyi bir kadroya sahip. Farklı tercihleri iyi değerlendiriyorlar. En önemlisi de Zeljko Obradovic liderliğinde sahaya çıkacaklar. Geçtiğimiz yıllarda Obradovic ile çalışırken farklı takımlara karşı birlikte mücadele gösterdik ama bu kez rakibiz. İyi ve temposu yüksek bir maçın bizi beklediğini biliyoruz' dedi.