Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu tarafından düzenlenen Global Liderlik Forumu 2016, 'Küresel Kalkınma ve Kutuplaşma Çağdaş Yenilenme Arayışı' konulu programda gerçekleştirildi.

Programa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Danışma Kurulu Başkanı Köksal Toptan, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

SAMSUN TANITILDI
Tören öncesinde Samsun'un tanıtımının yapıldığı bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Programda Samsun'da yaptığı çalışmalardan dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a onur ödülü taktim edildi. Başkan Yılmaz, ödülünü Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel'in elinden aldı.

ONUR DUYDUM
Samsun'da yaptığı çalışmalar ve aldığı onur ödülü hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kendisine ödüle layık gören Bahçeşehir Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. Başkan Yılmaz, 'Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel bey ve değerli bilim konseyi bana bir bu ödülü teveccüh gösterip bugün taktim ettiler. Ben de onur duydum. Benim Samsun'da yaptığım çevreye tarihe yönelik katkıları Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak verdiğim bu mücadelenin taktir edilmesi yönünde alıyorum. Çok onur duydum böyle bir değerlendirmenin yapılmasından. Gurur duydum' dedi.

HEP HASSASİYET GÖSTERDİM
Samsun''un Karadeniz''de önemli bir yeri olduğunu belirten Başkan Yılmaz, '"Samsun sanayi şehri olma yolunda Karadeniz sahilinde hinterlanda sahip bir şehir. Bu şehrin sanayileşme sürecinde sahip olduğu sahilleri denizleri ve çevresel etkileri tahrip etmeden bu süreci tamamlama yönünde bir yerel yönetici olarak gerek çevre düzeni planları gerekse onun dışındaki master planlarda alt planlarda hep çevreye yönelik duyarlılıkları ve dünyada yükselen değerler dizisindeki duyarlılıkları muhafaza etmeye yönelik çalışma ve hassasiyet gösterdim. Bugün bana yöneltilmiş ödül de hassasiyetimin sonucu olmuşsa eğer öyle olduğunu zannediyorum bunu şükranla karşılıyorum. Benim için anlamlı ve değerli olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da bu ödülün sorumluluğuyla hep bu ödüle layık olmaya çalışacağım"' diye konuştu.