Karadeniz'in tek, Türkiye'nin de 9 delikli saha sınıfında en büyüğü olacak tesisi 19 Mayıs 2016 yılında Samsunluların hizmetine açacaklarını belirten Başkan Yılmaz, "Golf sadece bir spor organizasyonu olmaktan öteye popülaritesi, turizmi ve sosyal etkisi çok yüksek bir spor. Bizim şehrimizin de böyle bir tesise alt yapısı oldukça uygundu. Bu nedenle tesisi Samsun'da gerçekleştirmeye karar verdik. Bu tesisin Samsun'a kazandırılmasıyla birlikte kentimizin prestiji daha da arttı. Golf projesi şehrimizi dünyada ses getiren bir kent haline getirdi. Bu tesis ile birlikte Samsun, golf alt yapısına sahip şehirler kategorisine girdi" diye konuştu.

'FİZİKSEL VE ZİHİNSEL OLARAK OLDUKÇA FAYDALI'

Fiziksel ve zihinsel olarak golf oynamanın oldukça faydalı olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Fiziksel ve zihinsel olarak faydaları tartışılmaz. Golf size doğada, temiz havada, gürültüden uzak, kuş sesleri içinde iki üç saat yürümenizi, arkadaşlarınızla oynayarak sohbet etme imkanı sağlar. Sosyal tarafı da cabası. Golf öncelikle size kendi kendinizi terbiye etmesini öğretiyor, bu terbiye kurallarının dışına çıktığınızda hemen sizi cezalandırıyor. Golf sporunda 1 puan kazanacağım derken 3-4 puan kaybedebiliyorsunuz. Kısaca bu spor çok büyük hırs yapmamayı, kanaatkar olmayı öğütlüyor. Hayat da öyle değil mi?" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, golf sahası dolgu alanının 370 dönüm arazi üzerinde kurulduğunu ve bunun 250 dönümünün de golf alanı olduğunu sözlerine ekledi.