Vefa Novada Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Müftüsü Osman Karagöz, TSO Başkanı Ahmet Yılmaz, yazarlar Rasim Özdenören, Mustafa Aydoğan, Sadık Yalsızuçanlar, siyasi parti temsilcileri, sendika yöneticileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 'Bölgemizin kültür ve eğitimine katkı sağlamayı değerlerimizin bize kattıklarını gelecek nesillere aktarmayı görev kabul ettiğimiz için; kitap fuarını gelenekselleştirme çabasındayız. 2010 yılında hayırsever merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu, OMÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Çarşamba Belediyemizin girişimleri ve hükümetimizin destekleri ile başlayan Çarşamba ilçemizde MYO ve fakülte kurulması çalışmalarında, geride bırakılan beş yılda Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Adalet MYO ve yurtları ilçemize kazandırdık. Kitap fuarı da bu kültür faaliyetlerimizin başka bir ayağıdır. Bu alandaki çabamız devam edecek' dedi.

'KİTAP OKUMAK HAYAL DÜNYAMIZI GELİŞTİRİR…'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, 'Kitap fuarları artık birçok şehirde gelenekselleşti. Çarşamba da bunlardan biri. Kitap okumak hayal dünyamızı geliştirir, bilgi sahibi olmamızı sağlar, düşüncemizi uyarır, düşünme yeteneğimizi geliştirir ama en önemlisi bize bir edep kazandırır. Edebiyatla uğraşmak okumak bize bir edep kazandırır. İnsan ilişkilerinde saygıyı sevgiyi ve usulü öğretir. Gençlerimiz özellikle öğrencilerimiz bunun zaten tadını almış durumdalar. Biz bu anlarda görmediğimiz kitapevlerinde rastlamadığımız yeni çıkan ya da daha önce çıkmış bizim rast gelmediğimiz kitapları tanımamıza olanak sağlayacak' şeklinde konuştu.

Açılışta Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve yazar Rasim Özdenören de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Çarşamba Kitap Fuarı 22 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.