CHP Samsun İl Başkan Av. Tufan Akcagöz, Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, Sinop İl Başkanı Barış Ayhan ve beraberindeki il başkanları ile birlikte partisinin Van İl Örgütü'nü ziyaret etti.

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve il yöneticileri tarafından karşılanan Akcagöz, Güneydoğu sorununun AKP Hükümeti döneminde ciddi anlamda kronik bir hal aldığını söyledi.

Akcagöz, "Adına ne derseniz deyin. İster Kürt sorunu, ister Güneydoğu sorunu. Biz, koskoca bir memleket meselesi önümüzde dururken, bu meseleye isim koymakla meşgul olduk. Asıl sıkıntıyı, sorunu görmezden geldik. Biz, bir ulusuz. Biz, protokol imza ederek ulus olmuş değiliz. Anadolu'da kurtuluş mücadelesi veren her etnik unsur, bu ulusun bir parçasıdır. Biz bir milletiz. Bu milletin içinde her etnik unsurdan insan olabilir. Bu doğaldır. Olması gereken de budur. Yıllar yılı sırf etnik kökeninden dolayı farklı bir muameleye tabi tutulan insanlar olmuş olabilir. Bu yanlış politikaları bütünüyle reddediyoruz. Bu ayrımcı politikayı topluma hakim ve çalışanlar, bugün yaşadığımız terör olaylarının asıl sorumlusudur. PKK, hükümetlerin yanlış politikalarından beslenmiş ve halk desteğini bu yolla aramıştır" dedi.