Süper Lig hedefiyle yola çıkan Kırmızı-Beyazlı ekip, iyi başladığı sezonda dönem dönem yaşadığı krizlerin iyi yönetilememesi sonucu amacına ulaşamadı. 3 puanıda silinen Samsunspor, Süper Lig hayalini yeni sezona bıraktı

KRİZDEN ÇIKAMADI

Samsunspor, büyük umutlarla başladığı 2015-2016 sezonununu 44 puanla 9. sırada tamamladı. Süper Lig hedefiyle yola çıkan Kırmızı-Beyazlı ekip, sezonada iyi bir giriş yaparken haftalarca zirvede yer aldı. O dönemlerde herkes Süper Lig hayalinin gerçekleşeceği düşüncesindeydi. Fakat 12. haftadaki Göztepe maçı, kötü sonun başlangıcı oldu. Kırmızı-Beyazlı ekip, 2-0 kaybettiği maçın ardından düşüşe geçti. O dönemki Teknik Direktör Ümit Özat'ın açıklamaları ise ortamı daha çok gererken, kulüp krizden çıkamadı. Bir kaç kez istifa eden Özat'ı, Başkan Erkurt Tutu, takımın başında tutarken, bu süreçte Samsunspor, 9 hafta maç kazanamadı. 16 Ocak 2016'da kendi sahasında Altınorduspor'a 2-1 mağlup olan Samsunspor'da Ümit Özat, isitfa edip gitti.

3 PUANI SİLİNDİ

21 Ocak'ta mali kriterlere uyulmadığı için 21 Ocak 2016'da Samsunspor'un 3 puanı silindi. Puanı 25'ten 22'ye düşen Kırmızı-Beyazlı ekipte artık karamsarlık hakimdi. Adana Demirspor deplasmanına Kenan Yelek yönetiminde giden Samsunspor, 1-0 mağlup oldu. Yönetim. teknik direktör Engin Korukır ile anlaşırken, deplasmanda peş peşe Şanlıurfaspor ve Boluspor karşısında alınan galibiyetler, takımı küme düşme hattından uzaklaştırıp Play-Off umutlarını yeşertti. Sonraki dönemde kendi sahasında oynadığı maçları kazanan fakat deplasmanda üç puan sevinci yaşayamayan Samsunspor, Yeni Malatyaspor beraberliği Play-Off hedefine havlu attı. Son maçta Kayseri Erciyesspor'a 3-0 yenilen Samsunspor, güzel başladığı sezonu kötü noklatadı.